HJK:n kokenut maalivahti Ville Wallén kertoo SuomiFutis.com-sivuston erikoishaastattelussa HJK:n valmistautumisesta tulevaan kauteen.

Paljon on vielä tehtävää, että viime sesongin ylivoimainen ykkönen pääsee iskukuntoon.

Miten on harjoitus- ja pelikausi lähtenyt käyntiin HJK:ssa? Paljon on muutoksia viime kauteen verrattuna.

Ihan hyvin on lähtenyt. Treenattiin joulukuussa jo ihan hyvin. Pieni joulubreikki siinä, ja tammikuun alussa aloitettiin kunnolla. Heti oli loistava meininki. Viime viikko ja tämä viikko tulee olemaan vähän rikkonaisia, kun on viisi kuusi miestä maajoukkueen mukana Trinidad & Tobagon leirillä.

Muutenkaan meillä ei ole kovinkaan laaja rinki tällä hetkellä. Se näkyy selvästi harjoittelutasossa, kun on vähän jätkiä ja tulee paljon nuorisoa mukaan.

Paljon on pelaajia lähtenyt ja tulee iso muutos ensi kauteen. Olen itse luottavaisin mielin, että kun saadaan muutama hyvä vahvistus, niin jälleen pärjätään tänäkin vuonna kotimaan ja ulkomaiden kentällä.

Suurin osa lähtijöistä on hyökkäyspäästä, niin veskarin kannalta on varmaan hyvä, että puolustus on pysynyt paremmin kasassa?

Tietenkin Rafinha oli niin isossa roolissa viime vuonna, että hänen paikkaaminen on hankalaa. Janne Saksela pääsi nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan MYPA-ottelussa, ja näytti minkä takia sai HJK:hon diilin. Hänellä on loistavat ominaisuudet, ja vielä kun vähän saa rutiinia pelaamiseen, niin varmasti hyvä tulee.

Hyökkäyspäästä lähti paljon jätkiä ja paljon maaleja. Se on se yksi paikka mihin seura hakee vahvistuksia. Kyllä siellä kuitenkin tarvitsee enemmän kuin sen kolme-neljä pelaajaa kuin mitä nyt siellä on.

Laitapakki varmaan saa kasvatettua rutiinia, jos laitat joka kerta palloa maata pitkin hänelle paineeseen?

Rakennusvaihe on joukkueessa päällä, ja pari kokeneempaa, Litmanen ja Riihilahti, eivät ole jatkosta päättäneet. Minkälainen tarve vahvistuksille on, jos nämä herrat laittavat pelikengät naulaan?

Jätkät joutuvat siinä niin koville pitkän kauden aikana, että tarvitsee olla vaihtoehtoja. Meillä on siinä hyviä kavereita, mutta se on kylmä totuus, että se ei riitä vielä.

Jossain lehdessä oli, että Aki päättää tammikuun viimeiseen päivään menneessä mitä tekee. Henkilökohtaisesti toivon, että kumpikin pelaaja jatkaa. Heillä paljon annettavaa joukkueelle. Jarihan on loukkaantuneena, ja Akikaan ei ole nyt joukkueen kanssa harjoitellut.

5-6 kaveria lähti viime kauden ykkösmiehityksestä. Uskotko, että HJK pystyy samanlaisiin otteisiin tulevalla kaudella?

Kyllä uskon. Tietenkin pitää olla realistinen - jätkät jotka lähtivät olivat maailmaluokan kavereita, minkä takia ne niin hyviin joukkueisiin pääsivät. Ei se heidän paikkaaminen helppoa ole. Tässä on aika paljon aikaa harjoitella, kunhan saataisiin joukkue kasaan pian. Sitten olisi aikaa uudella joukkueella pelata ja käydä taktisia juttuja läpi, niin että peli olisi valmista, kun varsinainen kausi alkaa.

Joukkueiden harjoituskausi on varsinaisesti vasta käynnistynyt vuoden alusta. Tuleeko mielestäsi liigacupin pelit jo liian aikaisin?

Mielestäni on hyvä jo päästä pelaamaan. Saadaan harjoitella ihan tarpeeksi. Viralliset pelit tässä vaiheessa on ihan ok. Tämä vähän pakottaakin joukkueita jo kasaamaan porukkansa aikaisemmin, mikä on hyvä. On sääli, että jotkut joukkueet ajattelevat niin, että he keräävät joukkueen kasaan myöhään keväällä. Se on koko lajia kohtaan väärin.

Kyllä tähän panostetaan eri tavalla. Poikkeuksena oli viime vuosi, jolloin pystyttiin pelaamaan omissa harjoituksissa 11 vs. 11 -pelejä. Meillä oli kaksi joukkueellista niin tasokkaita pelaajia. Tänä vuonna ei harjoituksista saada niin paljon irti, kun ei ole niin paljon jätkiä.

Maajoukkue leireilee parhaillaan Trinidad & Tobagossa auringon lämmössä. Onko mitään odotuksia maajoukkueen suhteen?

Tiesin mikä juttu se viime vuonna oli – menin paikkaamaan loukkaantunutta kaveria, en haihatellut asiaa. Tiedän, että siellä halutaan nuorennusleikkausta. Leikkimielisesti jos ajatellaan, niin olisihan sitä voinut mennä ottamaan vähän aurinkoa (naurua).

Haastattelu: Kai Lintinen.