Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki kertoi elokuussa tapahtuneen Schalke-siirron yheydessä olevansa iloinen päästessään samaan joukkueeseen espanjalaistähti Raulin kanssa, olihan kyseessä hänen nuoruuden idolinsa.

Raulin sopimus on kuitenkin kesällä katkolla ja kontrahdin uusimisen tiellä on ollut kärkimiehen suuri palkka. Espanjalainen kuittaa tällä hetkellä seitsemän miljoonan euron vuosipalkkaa. Jäädäkseen Schalkeen hänen on kuitenkin suostuttava selkeään palkanalennukseen.

Raulin nykypalkassa suurin ongelma on se, että miehen ex-seura Real Madrid maksaa siitä osan. Saksalaisten kustannus on siis tällä hetkellä ”ainoastaan” viisi miljoonaa euroa vuositasolla – eikä Schalkella ole varaa pitää edes nykytasoa yllä.

”Kävimme läpi eri sopimusmalleja”


Germaaniseuran manageri Horst Heldt tapasi keskiviikkoiltana Raulin asioiden hoitajan Düsseldorfissa. Lehtitietojen mukaan keskustelut etenivät hyvässä hengessä ja osapuolet lähestyivät toisiaan. Ratkaisun uskotaan syntyvän helmikuun aikana pidettävässä seuraavassa palaverissa.

- Kyseessä oli tunnusteleva keskustelu, jossa kävimme läpi erilaisia sopimusmalleja, Heldt kertoi Reviersport-lehdelle.

Osapuolilla on palkan lisäksi ollut erimielisyyksiä myös sopimuksen keston suhteen, mutta Bild-lehden tietojen mukaan Schalke saattaa sittenkin olla suostuvainen jopa suoraan kaksivuotiseen kontrahtiin suosimansa yksivuotisen paperin sijaan.