Elokuussa Helsingin Jalkapalloklubista Belgian pääsarjaan KAA Gentiin siirtynyt brasilialaispuolustaja Rafinha paljastaa, että belgialaisseura oli syksyllä myös hyökkääjä Teemu Pukin kintereillä.

– Pukki on hyvä ystäväni. Myös Gent oli hänestä kiinnostunut, mutta kun Schalken kaltainen seura ilmestyy kisaan mukaan, tiedät miten siinä käy, laitapuolustaja kertoo paikalliselle Nieuwsbladille.

Gelsenkirchenistä ei kuitenkaan ole pitkä matka Belgiaan, joten Pukki on jo ehtinyt vierailemaan Rafinhan luona.

– Hän kävi jo Gentissä ja näki kotiottelumme Beerschotia vastaan, brassi raportoi.

Kyseinen ottelu pelattiin lauantaina 10. joulukuuta. Päivää aikaisemmin Pukki oli laukonut Berliinissä uransa kolmannen bundesliigamaalin.

Rafinha palaamassa tositoimiin rannevamman jäljiltä


Beerschot-kamppailun aikaan Rafinhalla oli ylimääräistä aikaa esitellä entiselle HJK-hyökkääjälle uutta kotikaupunkiaan. Brasilialainen mursi ranteensa marraskuussa ja on siitä saakka ollut sairastuvalla. Nyt vihdoin on aika tehdä paluu tositoimiin.

- Espanjan harjoitusleirillä pääsin vihdoin harjoittelemaan muun joukkueen mukana. Tunsin oloni kuninkaaksi. En kuitenkaan siellä uskaltanut mennä 200-prosenttisella voimalla kaksinkamppailuihin.

- Viime keskiviikkona sain vihdoin lääkäreiltä vihreää valoa, että voin harjoitella ja pelata ilman pelkoa. Ensi viikon suuri haaste on aloittaa saada jälleen ottelutuntumaa, Rafinha iloitsee.

KAA Gentin pelaajatarkkailijat olivat olleet jo jonkin aikaa puolustajan perässä, mutta elokuinen europeli Schalkea vastaan sai heidät lopullisesti vakuuttuneiksi.

- Nuo matsit Schalkea vastaan muuttivat elämäni. Voittomme ensimmäisessä osaottelussa ei ollut sattumaa, Rafinha ilmoittaa.