Veikkausliigan maalikuninkaan Timo Furuholmin Saksaan hankkineet Fortuna Düesseldorfin manageri Wolf Werner ja päävalmentaja Norbert Meier ovat saaneet median suunnalta kritiikkiä suomalaisen palkkaamisen takia.

Soraäänet eivät ole johtuneet Huuhkaja-kärjestä itsestään, vaan joukkueen jo ennestään runsaasta miehityksestä hyökkäyspäässä. Furuholm antoi sunnuntaina parhaan mahdollisen vastauksen kriitikoille ratkaisemalla Fortunalle Wintercup-turnauksen finaali ampumalla ottelun ainoan maalin (lue uutisemme).

Kritiikki johti kuitenkin siihen, että Fortuna-luotsi Meier joutui lauantaina erikseen puolustamaan suomalaisen kanssa tehtyä sopimusta. Valmentaja perusteli hankintaa seuran uudenvuodenjuhlassa pitämässään puheessa.

– Totta kai tiedän, että Furuholm on jo yhdeksäs hyökkäävä pelaajamme. Sopimus hänen kanssaan ei tietenkään tarkoita sitä, että tulisimme jatkossa hyökkäämään kuuden miehen voimin. Minulla ei kuitenkaan vielä ollut Furuholmin tyylistä pelaajaa joukkueessa. Hän on todella häikäilemätön maalin edessä, Meier ilmoitti.

Furuholmin sunnuntaisen maalin jälkeen myös kriitikot tietävät tämän todeksi.