Suomen Palloliitto (SPL) on sopinut osallistumisesta kesäkuun 1. ja 3. päivä pelattavaan Baltic Cupiin, joka järjestetään tänä vuonna Virossa. Pelipaikkoina turnauksessa ovat Tarton Tammen stadion, sekä mahdollisesti Otepään Tehvandin stadion.

Viron jalkapalloliitto vahvistaa jälkimmäisen pelipaikan myöhemmin. Turnauksen kaikki ottelut ovat A-maaotteluita ottelupäivien ollessa FIFA:n kansainvälisiä pelipäiviä.

Baltic Cupin avauspäivänä Mixu Paatelaisen valmentama A-maajoukkue kohtaa Viron. Päivän toisessa ottelussa Tartossa kohtaavat Latvia ja Liettua. Neljän joukkueen turnauksen jatko-ottelut pelataan sunnuntaina 3.6. niin, että avausotteluiden voittajat pelaavat loppuottelun keskenään hävinneiden joukkueiden kohdatessa pronssiottelussa.

– On loistava asia, että saamme kesäkuun alkuun kaksi ottelua ilman että pelaajat joutuvat juurikaan tinkimään lyhyistä lomistaan. Viro on todella hyvä joukkue, joka näytti tasonsa päättyneessä EM-karsinnassa. Latvia sekä Liettua ovat myös hyviä joukkueita, päävalmentaja Mixu Paatelainen kertoi.

-Olemme pelanneet viime aikoina paljon FIFA-rankingin kärkipään maita vastaan. Olen tyytyväinen siihen, että saamme nyt hieman erilaisia pelejä ja yhdessäoloaikaa oman pelitavan rakentamiseen. Kaiken kaikkiaan valmistautumisohjelma MM-karsintaa ajatellen näyttää hyvältä.

Baltic Cup pelattiin ensimmäisen kerran Tallinnassa vuonna 1928. Huuhkajien osallistumisesta hyvätasoiseen turnaukseen vuoden 2012 jälkeen ei ole vielä päätetty.