Perjantaina käynnistyy historian kuudestoista Liigacup, kun HJK ja FC Lahti ottavat yhteen Talin hallissa kello 17 alkaen.

Ainoastaan HJK ja MYPA ovat osallistuneet kaikkiin aiempiin viitentoista kilpailuun. Joukkueiden välillä on kuitenkin melkoinen ero menestyksen suhteen.

Siinä missä HJK on napsinut neljä kultaista ja kaksi hopeista mitalia, ei MYPA:lla ole vielä kokemusta Liigacupin loppuottelusta. Piste-erokin on melkoinen: Helsinkiläisporukka on kerännyt historian aikana yhteensä 184 pinnaa kasaan. Samanaikaisesti MYPA on haalinut 84 pistettä.

TPS ja Haka ovat kokeneet neljäntoista aiempaa Liigacupia. Turkulaisilta jäi väliin kaikkien aikojen ensimmäinen kilpailu vuonna 1994. Valkeakoskelaiset olivat sivussa kauden 1997 Liigacupista.

Yhteensä Liigacupissa on tähän saakka nähty 31 eri joukkuetta, joista viisi seuraa on vieraillut kisassa ainoastaan yhtenä kautena: Kuusysi (1995), Ponnistus (1995), TP-Seinäjoki (1997), PK-35 (1998) ja Viikingit (2007).

Useimmin ennen alkavaa kautta Liigacupissa esiintyneet seurat:
15: HJK, MYPA
14: TPS, Haka
12: Jaro, FC Inter, VPS, RoPS
9: TamU, FC Lahti

SuomiFutis.com-sivusto on vahvasti mukana Liigacupin uutisoinnissa eritoten ennakkojuttujen kautta. Hyödynnämme tilastotietokantaamme kertoaksemme Liigacupin ja yksittäisten otteluiden alla kisan mielenkiintoisimmat ennätykset. Otteluennakoissa luodaan katse otteluparin Liigacup-kohtaamisten lisäksi myös keskinäisiin matseihin Veikkausliigassa.