Tänään perjantaina starttaa vihdoin kahden muun lohkon jälkeen myös Liigacupin lohko 1. Avausotteluna nähdään Turun kuuma paikallistaisto FC Inter-TPS.

Historian saatossa turkulaisseurojen kohtaamiset ovat olleet erittäin tasaiset – sama se, tarkasteleeko matseja Liigacupissa tai Veikkausliigassa.

Liigacupin puolella TPS on ollut minimaalisesti niskan päällä otteluvoitoin 5-4, kun kolme kohtaamisista on päättynyt lisäksi tasapeliin. Veikkausliigassa puolestaan molemmilla seuroilla on yksitoista täyttä pistepottia ja tasureita on kasassa kahdeksan.

Liigacupissa nähtiin viime kaudella ottelu, jonka FC Inter vei nimiinsä puhtain 4-0 lukemin. Mika Ojala (kuvassa) kunnostautui kahden maalin miehenä. Ojala tehtaili kaksi osumaa TPS-verkkoon myös maaliskuussa 2006 pelatussa Liigacupin ottelussa, joka päättyi 3-3-pistejakoon.

Liigacupin aiempien keskinäisten kohtaamisten saldo:
FC Inter: 12 ottelua, 4 voittoa, 3 tasapeliä, 5 tappiota, maalit 14-15
TPS: 12 ottelua, 5 voittoa, 3 tasapeliä, 4 tappiota, maalit 15-14

Veikkausliigan aiempien keskinäisten kohtaamisten saldo:
FC Inter: 30 ottelua, 11 voittoa, 8 tasapeliä, 11 tappiota, maalit 37-32
TPS: 30 ottelua, 11 voittoa, 8 tasapeliä, 11 tappiota, maalit 32-37

SuomiFutis.com-sivusto on vahvasti mukana Liigacupin uutisoinnissa eritoten ennakkojuttujen kautta. Hyödynnämme tilastotietokantaamme kertoaksemme Liigacupin ja yksittäisten otteluiden alla kisan mielenkiintoisimmat ennätykset. Otteluennakoissa luodaan katse otteluparin Liigacup-kohtaamisten lisäksi myös keskinäisiin matseihin Veikkausliigassa.

//