Lauantaina Liigacupissa nähdään yksi lohko kolmosen vääntö, kun Jaro ja VPS ottavat mittaa toisistaan Pietarsaaren Tellushallissa kello 16.30 alkavassa ottelussa.

Kilpailun historian aikana vaasalaiset ovat olleet tässä otteluparissa selkeästi niskan päällä kuudella voitollaan Jaron kahta täyttä pistepottia vastaan. Kahdesti joukkueet ovat päätyneet tasapeliin. Näin on tapahtunut kahtena edellisvuotena.

Helmikuussa 2010 lopputuloksena oli maaliton tasuri. Viime vuoden helmikuussa sen sijaan pisteet jaettiin alkulohkossa lukemin 2-2. Jaron maalintekijöinä kunnostautuivat Thomas Kuula ja Tommi Haanpää. Vaasalaisten osumat iskivät Jens Nygård (kuvassa) ja Valtter Laaksonen.

Myös Veikkausliigan puolella kohtaamiset ovat niukasti olleet Vepsun juhlaa: vaasalaisilla on saldona kymmenen voiton ja seitsemän tasapelin ohella kahdeksan tappiota.

Liigacupin aiempien keskinäisten kohtaamisten saldo:
Jaro: 10 ottelua, 2 voittoa, 2 tasapeliä, 6 tappiota, maalit 9-12
VPS: 10 ottelua, 6 voittoa, 2 tasapeliä, 2 tappiota, maalit 12-9

Veikkausliigan aiempien keskinäisten kohtaamisten saldo:
Jaro: 25 ottelua, 8 voittoa, 7 tasapeliä, 10 tappiota, maalit 26-30
VPS: 25 ottelua, 10 voittoa, 7 tasapeliä, 8 tappiota, maalit 30-26

SuomiFutis.com-sivusto on vahvasti mukana Liigacupin uutisoinnissa eritoten ennakkojuttujen kautta. Hyödynnämme tilastotietokantaamme kertoaksemme Liigacupin ja yksittäisten otteluiden alla kisan mielenkiintoisimmat ennätykset. Otteluennakoissa luodaan katse otteluparin Liigacup-kohtaamisten lisäksi myös keskinäisiin matseihin Veikkausliigassa.