FC Schalken päävalmentaja Huub Stevensillä oli espanjalaistähti Raulin kokoinen aukko täytettävänä, kun hän pitkin viikkoa mietti aloituskokoonpanoa lauantai-illan otteluun FC Kölnin vieraana.

Harjoituksissa hollantilaisluotsi peluutti Raulin tilalla eniten suomalaishyökkääjä Teemu Pukkia ja välillä espanjalaista Jose Manuel Juradoa. Lopulta hän kuitenkin veti täysin yllättäen jokerina pakasta romanialaisen Ciprian Marican, joka ottelussa iski kaksi maalia.

– Marica oli hyökkääjistä antanut viime päivinä parhaan kuvan itsestään harjoituksissa. Tein päätöksen nostaa Marican avauskokoonpanoon vasta tänä aamuna. Se päätös oli hyvä, Stevens myhäili tyytyväisyyttään ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Olen aina painottanut, että miehistössämme jokainen pelaaja on tärkeä, valmentaja jatkoi.

Stevens oli totta kai iloinen 0-1 tappioaseman jälkeisestä selkeästi 4-1 voitosta, mutta löysi joukkueensa pelistä myös kritisoitavaa.

– Emme aloittaneet hyvin. Minulle jäi tunne, että osa pelaajista oli ensiminuuttien aikana henkisesti vielä pukukopin puolella. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä kokonaisuutena heikko.