Ensimmäistä kertaa Bundesliigassa FC Schalken avauskokoonpanoon noussut Romanian maajoukkuekärki Ciprian Marica kiitti valmentaja Huub Stevensiä luottamuksesta iskemällä lauantaina kaksi tärkeää osumaa FC Kölnin verkkoon.

Harjoituksissa hollantilaisluotsi oli peluuttanut loukkaantuneen Raulin tilalla eniten suomalaishyökkääjä Teemu Pukkia ja välillä espanjalaista Jose Manuel Juradoa. Lopulta hän kuitenkin yllätti kaikki penkittämällä edellä mainitun kaksikon.

– Myönnän, että myös minä yllätyin paikasta avauskokoonpanossa, Marica tunnusti ottelun jälkeen lehdistöalueella.

Marica aikoo pitää kiinni paikastaan avauksessa

Romanialainen on nyt tietenkin päässyt sekä pelaamisen että maalien makuun, joten hänellä ei ole aikomusta luovuttaa paikkaansa takaisin Pukille tai kenellekään muulle.

– Valmentaja yllättää meidät aina uudestaan ja uudestaan. Toivon mukaan hän ei enää voi ohittaa minua avauskokoonpanoa valittaessa, Marica julisti.

Schalken päävalmentaja perusteli romanialaishyökkääjän yllätyksellistä valintaa kärkimiesten esiintymisillä treeneissä.

– Marica oli hyökkääjistä antanut viime päivinä parhaan kuvan itsestään harjoituksissa. Tein päätöksen nostaa Marican avauskokoonpanoon vasta tänä aamuna. Se päätös oli hyvä, Stevens myhäili tyytyväisyyttään ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Olen aina painottanut, että miehistössämme jokainen pelaaja on tärkeä, valmentaja jatkoi.

FC Schalken seuraava ottelu Bundesliigassa on ensi lauantaina pelattava kotimatsi Mainzia vastaan. Kamppailu alkaa kello 16.30 Suomen aikaa.