Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki kertaa FC Schalken kotisivuilla ensimmäistä puolta vuottaan Saksassa. Kaikesta päätellen Huuhkaja-kärki on onnellinen tilanteeseensa.

– Fanit pitävät minusta, minä pidän seurasta. Homma toimii. Viime viikkoina olen saanut yhä enemmän peliaikaa ja ampunut myös tärkeitä maaleja, Pukki kertaa.

– Alku oli minulle hieman vaikea. Mutta ammuttuani kaksi maalia Hannoverissa asiat ovat alkaneet rullata. Olen saanut tästä kaikesta paljon lisää itseluottamusta.

Suomalaishyökkääjä on tähän mennessä ampunut kolme maalia Bundesliigassa, mutta kaikki vieraskentällä.

– Suurin toiveeni on mahdollisimman nopeasti tehdä Schalkelle maali myös kotipelissä. Se tunne on varmastikin sanoinkuvaamaton. Olen toki jo osunut maalipuiden väliin Veltins-Arenalla, mutta eri pelipaita päällä, Pukki viittaa HJK-paidassa Schalkea vastaan ammuttuun osumaan eurocupissa.

”Tempo Saksassa nopeampi kuin Suomessa”


Suurimman eron Bundesliigan ja Veikkausliigan välillä Pukki näkee pelin nopeudessa.

- Bundesliigassa kaikki tapahtuu nopeammin, tempo on selkeästi nopeampi kuin kotimaassani. Minulta meni hieman aikaa tottua tähän, kärkimies myöntää.

Omaan pelipaikkaansa tähtihyökkääjä Klaas-Jan Huntelaarin aisaparina Pukki on enemmän kuin tyytyväinen. Ensimmäisten otteluiden pelipaikkaa keskikentän laidalla hän ei ole jäänyt kaipaamaan.

- Viimeisimmissä otteluissa olemme pelanneet kahdella kärjellä. Se oli minulle eduksi, sillä pelasin Suomessa vastaavanlaisella systeemillä. Olen iloinen saadessani peliaikaa. Meillä on monta hyvää pelaajaa ja taistelu pelipaikoista käy kiivaana. Ja se on hyvä asia, Pukki toteaa.