Lauantaina Bundesliigassa nähdään kuuma suomalaiskohtaaminen, kun Alexander Ringin edustama Borussia Mönchengladbach saa vieraakseen Teemu Pukin FC Schalken.

Kyseessä on todellinen huippukoitos, sillä kolmossijaa majoittava Schalke ja nelosena oleva Gladbach ovat ainoastaan kahden ja kolmen pisteen päässä sarjakärjestä. Suomalaispelaajien esiintyminen ottelussa on kuitenkin epävarmaa, joskin todennäköisyys siihen on kasvanut.

Gladbachin tähtipelaaja Marco Reus loukkasi keskiviikon cup-ottelussa Berliinissä nivusensa. Hän oli sivussa torstain treeneistä ja vieraili sen sijaan joukkuelääkärin pakeilla. Reusin pelikunnosta tiedotetaan tarkemmin perjantain lehdistötilaisuudessa.

Ring odottaa vielä debyyttiään Saksan pääsarjassa. Reusin mahdollinen poissaolo ei nosta suomalaista keskikenttäpelaajaa avaukseen, mutta asema vaihtopenkillä paranee ja toisen jakson peliminuuttien todennäköisyys nousee.

Pukin kohdalla joudumme odottamaan hollantilaisvalmentaja Huub Stevensin aivoituksia. Luotsi on alkukaudella jo osoittanut, että eritoten hyökkäyspään tonteilla yllätyksiä voi olla luvassa.

Ruhrin alueen seurojen kiihkeä taistelu starttaa lauantaina kello 19.30 Suomen aikaa.