Venäläisen Rubin Kazanin päävalmentajasekoilu saa uusia piirteitä (lue taustaa täältä).

Lyhyesti: Rubinia valmentava Kurban Berdyev on ajautunut erimielisyyksiin seuran puheenjohtajan Dmitri Samarenkinin kanssa. Berdyev laati Rubinin seurajohdolle jopa erokirjeen, jossa hän ilmaisi tyytymättömyytensä. Kazanin seurajohto kokoontui tiistaina, mutta päätyi seuraavaan ratkaisuun: Berdyevin eroa ei hyväksytä.

Useiden venäläislähteiden mukaan kiistaa aiheuttaa seuran pelaajapolitiikka. Berdyev ei ole alkuunkaan tyytyväinen seuran ylimaltilliseen tapaan hankkia vahvistuksia. Rubin kiinnitti äskettäin iranilaisen maalivahdin ja siinä kaikki.

Sen sijaan Dinamo Moskovalle Kazan myi tärkeän lenkin keskikentältä Christian Noboan muodossa, eikä korvaavaa pelaajaa ole ostettu, vaikka seurajohto on puhunut jo pitkään ”maailmanluokan hankinnasta”. Käytännössä Rubinilla ei ole kansainvälisen tason maalintekijää. Nigerialainen Obafemi Martins on ollut totaalinen floppi ja samaan kategoriaan on pelaamassa Paraguayn maajoukkuehyökkääjä Nelson Valdez.

Kaiken huipuksi Rubin Kazan matkusti tiistaina Espanjan Marbellaan harjoitusleirille, mutta päävalmentaja Berdyev jäi kotiin. Championat.comin mukaan Rubin pitää keskiviikkona lehdistötilaisuuden.

Suomen A-maajoukkueen Roman Eremenko ja Alexei Eremenko junior pelaavat Rubin Kazanissa.