Jalkapallon Pelaajayhdistys on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen upean kansainvälisen uran tehneen huippupelaajan, Hannu Tihisen. Keminmaasta kotoisin oleva Tihinen lopetti oman pelaajauransa kauden 2009-10 päätteeksi sveitsiläisen liigaseuran FC Zürichin kapteenina.

Nyt 35-vuotias Tihinen pelasi urallaan myös 76 A-maaottelua. Tihisen edeltäjänä yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Tero Koskela jatkaa hallituksen varapuheenjohtajana.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksellä on tärkeä rooli suomalaisessa huippujalkapallossa ja sen kehityksessä. Yhdistyksen tavoitteena on, että jokainen suomalainen huippujalkapalloilija on liittynyt yhdistyksen jäseneksi vuoden 2012 loppuun mennessä.

Suomalainen huippujalkapallo kattaa sarjoina Naisten Liigan ja Ykkösen sekä miesten Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen. Huippujalkapallon piiriin kuuluvat luonnollisesti myös ulkomailla pelaavat suomalaispelaajat. Tällä hetkellä Pelaajayhdistyksen jäsenmäärä kattaa noin 90 % kaikista huippujalkapalloilijoista.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen hallituksen jäseninä jatkavat varapuheenjohtaja Tero Koskela, Anna Helenius, Kati Hakala, Chris Cleaver, Kalle Sorja, Pekka Sihvola, Heikki Haara ja Tuomas Haapala. Uusina jäseninä mukaan kutsuttiin Tuomas Kansikas ja Ilari Äijälä. Yhdistyksen toiminnanjohtajana toimii Markus Juhola, viestintäpäällikkönä Heikki Möttönen ja tiedottajana Timo Järvenpää sekä lainopillisena neuvonantajana Mika Palmgren.

Lähde: Jalkapallon Pelaajayhdistys.