Suomen tavoin myös Saksassa ovat pakkassäät ehtineet puhuttaa urheilukansaa. Viikonlopun jalkapallokierros on kahden ylimmän sarjatason osalta tarkoitus pelata, vaikka mittari paikoin näyttää yli kymmentä pakkasastetta.

Fortunan tuore suomalaishankinta, viime kauden Veikkausliigan maalinkuningas Timo Furuholm, on ollut yksi paikallismedian haastattelemista asiantuntijoista. Huuhkaja-kärki paljasti jo aiemmin Der Westen -lehdelle, miten futaajat Suomessa suojaavat itsensä kylmällä ilmalla.

– Liigaotteluissa huhtikuussa Rovaniemen Palloseuran vieraana oli joskus helkutin kylmä. Hieroimme tuolloin itseemme vartaloa lämmittävää öljyä, saksalaislehti siteeraa Furuholmia.

Nyt suomalaishyökkääjän valmentaja Norbert Meier on keksinyt vieläkin rajummat keinot käyttöön. Fortuna-luotsi kertoi oman reseptinsä lauantain liigaottelun alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Me juomme häränverta ja hieromme itseämme tiiliskivillä, Meier vitsaili.

Saksan kakkosliigan ottelu FC Ingolstadtin ja Fortuna Düsseldorfin välillä käynnistyy lauantaina kello 14 Suomen aikaa. Furuholm ei ole joukkueensa kokoonpanossa.