Nuori hyökkääjä Joel Pohjanpalo on saanut alkuvuoden aikana mukavasti vastuuta HJK:n kärkipäässä. SuomiFutis.com-sivusto tapasi Pohjanpalon viikonloppuna tappiollisen Honka-matsin jälkeen. Haastattelu tehtiin siis ennen tiistaita, jolloin Klubi julkisti hyökkääjä Demba Savagen hankinnan FC Hongasta.

Joel Pohjanpalo, kauden ensimmäinen tappio HJK:lle Liigacupissa, kun vastaan astui toinen liigan kärkijoukkue Honka. Mitkä tunnelmat on nyt pelin jälkeen?

Ensimmäistä kertaa tuli vähän parempi jengi vastaa. KuPS oli ihan ok, mutta muut on ollut heikompia. Tällainen testi tähän – vielä on paljon tekemistä ennen kautta.

Varmaan itsekin huomaa nyt liigan kärkitason eron vielä omaan pelitasoosi?

Kyllä sen selvästi huomaa. Lisäksi kun on vielä ollut vähän loukkaantumisia – selkä on vaivannut tässä vähän. Jouduin olemaan vähän treeneistäkin pois, mutta ihan viime aikoina olen jo pystynyt treenaamaan hyvin.

Mikä Honka-pelissä oli eroa aiempiin pelaamisiin otteluihin?

Pelin kovuus. Kärkijengit pelaa kovempaa, vähemmän aikaa ja tilaa kentällä. Se on suurin ero

Vastustajan topparit pelasivat erittäin hyvin ja olivat iholla koko ajan. Perinteinen target-pelaaminen pakin iholla ei varmaan tule koskaan olemaan sinun vahvuuksiasi?

Se ei ole minun pelityyliäni, ei tällä koolla. Vahvuuteni on enemmän siinä, että palloa haetaan tilasta, ja pääsee kääntämään peliä tai pudottamaan palloja keskikentälle. Painiminen ei ole minun juttu.

Millaisia esikuvia sinulla on jalkapallossa?

Junnuna seurasin paljon Liverpoolissa silloin pelannutta Michael Owenia. Nykyään hän kärsii loukkaantumisista, eikä ole enää sama mies. Silloin kun se oli parhaimmillaan, niin häntä seurasin. Sen jälkeen ei ole oikein ollut ketään, joka todella olisi herättänyt kiinnostusta.

Mitä mieltä olet tämän hetken Liverpoolista?

En ole nyt ehtinyt paljoa katsoa pelejä. Vähän ovat ailahdelleet, välillä pelaavat hyvin ja välillä huonommin. Tasaisuus, kun löytyisi siihen, niin eiköhän olisi aika hyvä

Onko Luis Suarez se pelaaja siellä, josta voisi ottaa esimerkkiä liikkeestä ja sähäkkyydestä kentällä?

Valitettavasti ei ole päässyt viime aikoina pelaamaan , mutta kohta pääsee irti niin hänen pelaamisestaan voi kyllä ottaa esimerkkiä.

Onko suomalaisesta futiksesta löytynyt sinulle esikuvia, jotka muistuttavat sinua pelaajatyypiltään?

En oikein tiedä mitä nyt vastaisi. Ei ole oikein ollut samantyyppisiä. Ei täällä ole oikein ketään, joka olisi pelannut samalla pelityylillä, keitä olisin junnuna seurannut.

Mikä lopulta ratkaisee boksissa meneekö pallo maaliin vai ei?

Se, että haluat että pallo menee maaliin, niin se menee sinne. Ei se mene jos sinä et halua sitä täysillä. Kun oikein paljon haluaa, niin sen saa sinne sisään. Eniten se maalinteko on korvien välissä oleva asia loppujen lopuksi. Ei siitä kenellä on parhaat taidot tai tekniikka.

Mihin olet asettanut tavoitteet tälle kaudella?

Se, että pääsisi avauksessa pelaamaan. Se oli ennen kautta ja on vieläkin tavoitteena. Koko ajan päästään lähemmäksi sitä.

Missä olet tällä hetkellä HJK:n hyökkääjien nokkimisjärjestyksessä?

Siitä ei ole vielä juteltu, mutta ainakin viikonlopun Honka-matsissa olin avauksessa ja kaikissa peleissä missä olen ollut mukana, niin olen ollut avauksessa. Eli eiköhän asema ole noussut vähän viime kaudesta.

Kärjessä Berat Sadik ja Akseli Pelvas ovat joukkueen ainoat seniorihyökkääjät, lähdet siis haastamaan jo heitäkin?

Tarkoitus olisi murtautua vähintään kakkoshyökkääjän paikalle, että pääsee avaukseen pelaamaan.

Mikä tekee sinusta niin hyvän maalintekijän?

Kun paikka tulee, niin teen maalin. Paikkoja ei paljon tuhlailla. Tahdolla ja taidolla.

Haastattelu: Kai Lintinen