IFK Mariehamn starttaa perjantaina mukaan kauden 2012 Liigacupiin. Ahvenanmaalaiset saavat saarelle vieraaksi Turun Palloseuran.

Kilpailun historian aikana joukkueet ovat kohdanneet toisensa neljä kertaa. Vaikka yksikään otteluista ei ole päättynyt pistejakoon, ovat kamppailut silti olleet tasaisia vääntöjä. Kertaakaan ei kumpikaan joukkueista ole nimittäin Liigacupissa kyennyt yli yhden maalin voittoon.

Viime vuoden helmikuussa vastaava kohtaaminen päättyi turkulaisten 1-0 vierasvoittoon. Maalista vastasi ottelun 68. peliminuutilla Toni Kolehmainen (kuvassa), joka onnistui rangaistuspotkussa.

Liigacupissa IFK johtaa otteluparissa voitoin 3-1, mutta Veikkausliigan puolella vaakakuppi on ollut kallellaan Turun suuntaan voitoin 7-4.

Liigacupin aiempien keskinäisten kohtaamisten saldo:
IFK Mariehamn: 4 ottelua, 3 voittoa, 0 tasapeliä, 1 tappio, maalit 4-2
TPS: 4 ottelua, 1 voitto, 0 tasapeliä, 3 tappiota, maalit 2-4

Veikkausliigan aiempien keskinäisten kohtaamisten saldo:
IFK Mariehamn: 15 ottelua, 4 voittoa, 4 tasapeliä, 7 tappiota, maalit 14-19
TPS: 15 ottelua, 7 voittoa, 4 tasapeliä, 4 tappiota, maalit 19-14

SuomiFutis.com-sivusto on vahvasti mukana Liigacupin uutisoinnissa eritoten ennakkojuttujen kautta. Hyödynnämme tilastotietokantaamme kertoaksemme Liigacupin ja yksittäisten otteluiden alla kisan mielenkiintoisimmat ennätykset. Otteluennakoissa luodaan katse otteluparin Liigacup-kohtaamisten lisäksi myös keskinäisiin matseihin Veikkausliigassa.