Suomalaishyökkääjä Teemu Pukin alkuvuosi ei ole tuonut mukanaan toivotunlaisesti peliaikaa. Kotipelissä VfB Stuttgartia vastaan Huuhkaja-kärki istui koko ottelun vaihdossa ja viimeksi Kölnissä tarjolla oli ainoastaan jämäminuutit.

Tänään lauantaina Pukkia odottaa mahdollisesti jopa kauhuskenaario: jääminen täysin kokoonpanon ulkopuolelle ja siten kamppailun seuraaminen katsomosta käsin!

Suomalaisen tilannetta heikentää entisestään joukkueen FC Schalken sairastuvan tyhjeneminen.

– Lähden siitä, että ainakin Raul ja Benedikt Höwedes ovat kykeneviä tositoimiin, päävalmentaja Huub Stevens laskeskeli ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

Kun kaksi miestä liittyy miehistöön, on kahden annettava heille tilaa. Parhaimmillaan Stevensillä on lauantain koitokseen käytettävissä 23 ykkösjoukkueen pelaajaa. Ainoastaan kahdeksalletoista heistä on paikka avauksessa tai vaihtopenkillä.

Viikko sitten puuttuneen Raulin mukaantulo tarkoittaisi todennäköisesti sitä, että joko Pukki tai romanialaiskärki Ciprian Marica joutuisi kokonaan sivuun – pahimmassa tapauksessa jopa molemmat. Marica iski viime viikonloppuna kaksi osumaa, joten ”arpa” on lähellä osua suomalaiseen.

Hollantilaisluotsilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, kuinka helppoa on kertoa pelaajalle, että tänään paikka on katsomon puolella.

– Ei se ole helppoa, mutta he ovat aikuisia ihmisiä. Pelaajat tietävät, että meillä on kasassa ryhmä, jonka sisällä vallitsee kilpailua. Ei se tietenkään ole myöskään pelaajille helppoa hyväksyä päätökset, Stevens vastasi.

Bundesliigaottelu FC Schalken ja Mainzin välillä alkaa lauantaina kello 16.30 Suomen aikaa.