Suomalaispuolustaja Jani Lyyski on avautunut Aftonbladetille saamastaan kohtelusta Djurgårdenissa.

Kahden viime kauden aikana Djurgårdenissa runsaasti vastuuta saanut toppari sai syksyllä kuulla, että seuralla ei ole enää käyttöä hänelle voimassa olevasta sopimuksesta huolimatta.

Suomalaiselle annettiin vaihtoehdoiksi joko etsiä itselleen uusi seura tai treenata joukkueen alle 19-vuotiaiden junioriryhmän kanssa. Edustusjoukkueen tapahtumiin Lyyski ei ollut enää tervetullut.

– Et enää saanut syödä lounasta joukkuetovereiden kanssa. Menetät päivittäisen kosketuksen esimerkiksi fysioterapeutin kanssa. Et saa enää käyttää samoja varusteita ja niin edelleen. Sinulta viedään edellytykset tehdä jalkapalloilijan työtäsi ammattimaisesti, Lyyski sanoo Aftonbladetille.

Ahvenanmaalta kotoisin oleva Lyyski on kuitenkin kiitollinen joukkuetovereilleen heidän osoittamastaan tuesta. Sen sijaan seuran johdon ja erityisesti manageri Magnus Pehrssonin ja johtavan kykyjenetsijän Khaled El-Ahmaninn toiminta eivät saa häneltä kiitosta.

– He yrittivät pakottaa minut pois seurasta hinnalla millä hyvänsä.

Lyyskin painajainen on kuitenkin onnellisesti ohi, sillä pelaaja teki helmikuussa sopimuksen Veikkausliigan IFK Mariehamniin, jota hänen isänsä Pekka Lyyski valmentaa.