Sami Ristilä luotsaa Hakaa toista kauttaan. Viime kaudella Haka sijoittui tasaisessa keskikastissa kymmenenneksi, mikä oli resursseihin nähden hyvä suoritus. Tasaisessa keskikastissa kuudenteen sijaan oli vain kolmen pisteen kaula. Tulevallakin kaudella Hakasta voidaan povata hyvin hitsautunutta ryhmää Veikkausliigan keskikastiin.

Sami Ristilä, mikä on Hakan sijoitustavoite tulevalla kaudella?

Kuuden joukkoon, eli vähän parantaa viime vuodesta. Suomen Cupista tavoitellaan voittoa.

Mitkä ovat joukkueen vahvuudet?

Sanotaanko näin, että samat vahvuudet kuin viime vuonna. Tullaan olemaan joukkueena erittäin tiivis, jolla on nopeat suunnanmuutokset. Pikkaisen pallonhallintaa enemmän tänä vuonna. Mielestäni ollaan vahvistuttu viime kaudesta varsinkin keskialueella ja hyökkäyksessä

Suurin kysymysmerkki on, että miten meidän uudet puolustajat ottavat paikkansa, kun isoja pelaajia lähti viime vuodesta, kun mm. Timi Lahti ja Regilio Nooitmeer siirtyivät muille maille. Tällä hetkellä merkit ovat hyvät, ja ollaan suoriuduttu hyvin talven peleistä. Voin olla luottavaisin mielen siinäkin suhteessa.

Ottelumäärä varmaan tuo teillekin omat haasteensa?

Ollaan siihen pyritty, että vaikka meillä ei ole numeroina niin iso ryhmä, niin meillä olisi tasaisempi ja laadukkaampi materiaali kuin viime vuonna. Kolmen-neljän pelaajan muutos avaukseen pystytään aika hyvin korvaamaan. Viisi-kuusi miestä jos puuttuu, niin ei välttämättä ihan niin suuria heilahduksia suorituksiin tule kuin viime vuonna.

Siinä mielessä pelimäärä on otettu nyt huomioon, viime vuonna tuli yllätyksenä pelimäärän muutos 24:stä 33:een ja sen tuoma rasitus. Nyt ollaan pyritty valmistautumaan eri tavalla.

Haka pelaa tulevalla kaudella pelejä myös Tampereella ja Hämeenlinnassa. Mitä odotat näistä peleistä?

Se on hieno homma. Saa nähdä miten vaikuttaa, kun tietynlainen kotietu puuttuu. Mutta eiköhän meidän kannattajat lähde näihinkin. Koska olemme Pirkanmaan ainoa pääsarjajoukkue, niin jalkauduttava muualle. Näkyvyyttä tarvitaan ja tämä on hieno päänavaus.

Ei siitä stressiä kannata ottaa. Tutut ympäristöt ja kotikenttä ovat tärkeitä juttuja, mutta en usko että tämä juurikaan vaikuttaa suorituksiimme.

Kuka nousee Hakasta Veikkausliigaeliittiin?

Jarno Mattila nousee Veikkausliigaeliittiin, ja nuorista pelaajista 18-vuotias maalivahtimme Ville Kauppinen on yksi kiinnostava pelaaja. On siellä muitakin, kuten Sasha Popovitch, jolle tuli jo viime vuonna muutama matsi. Hän tulee saamaan tänä vuonna lisää mahdollisuuksia. Oppirahoja vielä maksetaan, ja pistetään rahaa pankkiin jokaisella peliminuutilla. Viime vuotta kokeneempana häneltä odotetaan nyt enemmän tulosta.

Kuka muu pelaaja on tärkeässä roolissa tulevalla kaudella?

Hongasta tulleelta Jami Puustiselta odotetaan paljon maaleja. Toivotaan, että vaisun viime kauden jälkeen hän löytää tehot. Hän tulee olemaan meille todella tärkeä pelaaja

Millaisen Hakan näemme liigakentillä?

Aggressiivinen taitojoukkue, jolla on kova tahto. Onnistumisia tulee laajalla skaalalla. Kaikenlaiset maalit kelpaavat ja kaikki onnistumiset otetaan ilolla vastaan.

Haastattelu: Kai Lintinen

Jalkapallon seuraamiseen saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!