Vaasan Palloseuran kippari Sebastian Strandvall kertoi SuomiFutis-sivustolle Vepsun ryhmästä ja henkilökohtaisista tavoitteistaan. Taitava ja vahva peluri on palannut vuosien jälkeen kotiseudulleen Vaasaan – onko mies löytänyt samalla jalkapalloilullisen kotinsa?

Mikä sai sinut palaamaan Vaasaan?

Yksi iso syy oli valmentaja Olli Huttunen. Tunnen hänet ja ”Oka” teki minulle selväksi, että lähdetään nostamaan Vepsun toimintaa. Se tuntui hyvältä haasteelta olla mukana luomassa sellaista huumaa Pohjanmaalle.

Vaasa on myös kotipaikkani. Vaikka olen aina viihtynyt myös muualla, niin kiinnostaa nähdä pystynkö vielä parempaan, kun olen lähellä perhettä ja ystäviä.

Millainen Vepsu tullaan näkemään kaudella 2012?

Kovasti töitä tekevä ja yhtenäinen ryhmä. Meillä ei ole montaa niin sanottua tähtipelaajaa – jos niin voi sanoa – jotka erottuisivat niin paljon. Meillä on vahva yhteispeli ja -meininki.

Minkälaisia henkilökohtaisia tavoitteita sinulla on tulevaa kautta ajatellen?

Haluan olla tosi tehokas maalien ja syöttöjen suhteen. Peruspelaaminen onnistuu minulla Veikkausliigatasolla sen verran hyvin, että siinä ei pitäisi olla ongelmaa. Pitäisi pystyä auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon syötöillä, tilanteiden luomisilla ja maaleilla.

Oletko asettanut mitään tiettyä tulostavoitetta tehojen suhteen?

Olen tänään vasta alkanut miettiä asiaa enemmän. Puoli pistettä per peli ja siitä yli – olisiko se silloin jotain 20 pistettä yhteensä.

En ole varsinainen maalitykki, mutta kyllä teen aina jonkun verran niitä. Jos onnistun oikein hyvin, pystyn tekemään varmaan yli kymmenen osumaa. Pistän enemmän haasteeksi, että saalistaisin mahdollisimman monta syöttöä.

Olet 25-vuotias. Kansainvälistä kokemusta sinulle on kertynyt muutaman B-maaottelun verran. Kiinnostavatko ulkomaat?

Kiinnostaa ilman muuta. En usko, että pystyisin pelaamaan muuten Suomen huipputasolla, ellei tavoitteeni olisi tarpeeksi ylhäällä.

Toisaalta ei elämäni siihen lopu, jos en ulkomaille pääse. Ulkomaat tulevat eteen, jos ovat tullakseen.

Voisiko esimerkiksi Ruotsi olla mielenkiintoinen kohdemaa?

Ruotsi voisi olla aika hyvä tai ylipäätänsä Pohjoismaat.

Tai sitten jos sattuisi tilaisuus päästä seikkailemaan mielenkiintoiseen maahan – mutta en minä tällaisia juttuja niin mieti.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö

Jalkapallon seuraamiseen saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!