Helsingin Jalkapalloklubi on viime vuosina näyttänyt olevansa nuorelle ja lupaavalle pelaajalle oiva seura lyödä läpi: Juhani Ojala, Alexander Ring, Teemu Pukki ja nyt viimeisimpänä Joel Pohjanpalo ovat siirtyneet tai siirtymässä Klubin kautta maailmalle.

– Olen ylpeä siitä kuinka hyvin HJK:ssa tehdään juniorityötä. Pohjanpalo on tällä hetkellä jo aikamoinen kärkimies. Hän teki Liverpoolin testissä ison vaikutuksen. Meidän nuoremme ovat superlahjakkuuksia Suomessa, joten se ei ole yllätys, että joku lyö aina itsensä läpi, hehkuttaa päävalmentaja Antti Muurinen Helsingin Uutisissa.

Klubin hyökkäyspäässä riittää kilpailua ja vaihtoehtoja. Pelipaikasta kamppailevat Pohjanpalon lisäksi Australiasta palannut Juho Mäkelä, Akseli Pelvas ja egyptiläinen Sherif Ashraf. Lisäksi Berat Sadik hamuaa peliaikaa, kunhan hän ensin toipuu polvivammastaan.

– Tulemme käyttämään rotaatiota. Kilpailu maalikuninkuudesta siinä vähän kärsii. Neljällä hyökkääjällä olemme menneet ja se on yksi vahvuutemme. Välillä olemme saaneet tuoreet jalat kentälle.