Jyväskylän Jalkapalloklubi aloittaa Veikkausliigakautensa sunnuntaina, kun ryhmä kohtaa Kuopion Palloseuran vieraskentällä. Vastuuvalmentaja Kari Martonen kertoo seuran verkkosivuilla olevansa tyytyväinen kauden alla tehtyyn työhön, mutta pientä noottia tulee seuran olosuhteista.

– Urheilullisesti ajatellen saatiin talvikausi ja kevät vietyä läpi kuten haluttiinkin. Talven treeniolosuhteet toki on täällä haasteelliset ja aiheuttavat osaltaan näin valmennuksen näkökulmasta hieman lisätyötä. Ja olisihan se kiva päästä pelaamaan talvellakin enemmän kotona, niin ei tarvitsisi aina reissata, Martonen miettii.

Jyväskyläläiset saalistivat viime vuonna liigassa pronssia. Tavoitteet ovat myös tänä vuonna korkealla, mutta helppoa niiden saavuttaminen ei tule olemaan. Tämän tietää myös joukkueen pääkäskijä.

– Niin, kyllähän jo Liigacupkin näytti, että meihin suhtaudutaan nyt hieman eri tavalla. Meidät otetaan enemmän tosissaan, meille halutaan näyttää. Viime kauden alussa pääsimme jonkin verran ehkä vielä yllättämään, nyt meillä tulee olemaan vaikeampaa, kun jengit tulevat vastaan vielä vähän tiukemmalla asenteella.

– Kokonaisuudessaan sarja on nyt tasaisempi kuin viime kaudella. HJK on edelleen ennakkosuosikki, mutta ei niin selkeästi, ”Martsi” päättää.

Jalkapallon seuraamiseen saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!