Suomen Palloliitto (SPL) ja Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) ovat avanneet keskustelun Eurooppa-liigan finaalin pelaamisesta Helsingissä vuonna 2018 tai 2019, tiedottaa Suomen Palloliitto. Keskustelun pohjana on Olympiastadionin kehittäminen moderniksi tapahtumapaikaksi, jolla voidaan järjestää kansainvälisiä suurtapahtumia.

– Olemme käyneet UEFA:n kanssa keskusteluita mahdollisuudesta saada Eurooppa-liigan loppuottelu Suomeen. Vastaanotto on ollut erittäin positiivinen, mutta varsinainen haku ei ole vielä ajankohtainen. Vuosien 2018 ja 2019 finaaleiden hakupaperit toimitetaan vasta parin vuoden päästä, ja UEFA:n hallitus tekee päätöksen seurajoukkuefinaaleiden isäntäkaupungeista arviolta vuonna 2015. Olemme kuitenkin erittäin kiinnostuneita tuomaan Eurooppa-liigan finaalin Suomeen, Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen kertoi.

Palloliitto on 2000-luvulla järjestänyt alle 18-vuotiaiden EM-turnauksen (2001), alle 17-vuotiaiden MM-lopputurnauksen (2003), alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-turnauksen (2004) sekä naisten EM-lopputurnauksen (2009).

– Meillä on erittäin hyvä maine tapahtumajärjestäjänä. Henkilökunnallamme on paljon osaamista suurten tapahtumien järjestelyistä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, ja vapaaehtoistyö on Suomessa ensiluokkaista.Eurooppa-liigan loppuottelun saaminen Suomeen on realistista, mikäli kansallisstadionhanke etenee suunnitellusti ja aikataulussa, jolloin meillä olisi kriteerit täyttävä suorituspaikka, Lipponen jatkoi.

Tämän vuoden Eurooppa-liigan loppuottelu pelattiin keskiviikkona (9.5.) Bukarestin kansallisstadionilla Athletic Club Bilbaon ja Atlético de Madridin kesken. Loppuunmyydyllä stadionilla oli 52 500 katsojaa, joista 18 000 oli espanjalaisia.

Unibet tarjoaa lisäjännitystä jalkapallon seuraamiseen myös livevetojen muodossa.
Kuittaa 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!