Suomalainen maalipyssy Shefki Kuqi on saanut kyseenalaista huomiota englantilaisessa New Chronicle -lehdessä. 35-vuotias veteraani on lehden järjestämässä äänestyksessä ehdolla valioliigajoukkue Newcastlen seurahistorian pahiten flopanneeksi kärkimieheksi.

Brittilehti listasi toimituksen mielestä mustavalkoisten historian pahiten epäonnistuneimmat hyökkääjät, joista lukijat pääsevät valitsemaan inhokkinsa. ”Sheriffi” pelasi seurassa kaudella 2011 kuudessa ottelussa onnistumatta maalinteossa.

– Suomen A-maajoukkuepelaaja oli jalkapallouransa ehtoopuolella, kun Newcastle tarjosi pelaajalle sopimusta joukkueen taustatueksi. Kuqi varmasti ajatteli, että kaikki hänen syntymäpäivänsä olivat sinä päivänä, jolloin seura tarjosi hänellä mahdollisuutta pelata St James´ Parkilla 34 vuoden iässä, lehti perustelee ja antaa myös yllättäen kehuja.

– Kuqi oli suosittu jäsen joukkueen pukukopissa ja Peter Beardsley (seuran työntekijä ja ex-pelaaja) kuvasi häntä top3 –mukavimmaksi kaveriksi, jonka hän on jalkapallon kautta tavannut.

Kuqi siirtyi Newcastlesta Englannin Ykkösliigaan Oldhamin riveihin, jossa hän pelaa myös edelleen.

Pääset äänestämään tästä

Luotettava peliyhtiö bet-at-home on yksi Alexander Ringin seuran pääsponsoreista.
Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla huikea 200 euron bonus (voimassa 13.6. asti)!