EM-kisojen toinen isäntämaa Puola lähtee kisoihin allaan 4-0-voitto lilliputtimaasta Andorrasta. Kaksi muutakin EM-kisojen esipeliä sujui puolelta voitokkaasti Latviaa ja Slovakiaa vastaan.

Mittarit eivät olleet kovimpia mahdollisia, mutta voittaminen luo hyvän ilmapiirin joukkueeseen, minkä päälle on hyvä rakentaa kisamenestystä. Puolan mahdollisuudet kisoissa lepäävät hyvässä alussa, minkä avulla kotiyleisö voi kantaa joukkueen jatkopeleihin asti. Kerrasta poikki peleissä lähes kaikki on mahdollista.

Joukkue saapui viikonloppuna kotimaahan ulkomaan harjoitusleiriltä ja vastassa oli tuhansia kannattajia.

– Olen otettu saamastamme vastaanotosta. Odotin faneja tulevan tänne (Puolan kisakeskukseen), mutta yllätyin näin suuresta määrästä. Henkilökohtaisesti tuntuu paljon paremmalta, kun harjoitusleiri on takana. On tärkeää, että voin harjoitella ilman puudutusta, mitä tarvitsin keväällä pelatessani Valioliigaa Arsenalissa, Puolan maajoukkueen ykkösvahti Wojciech Szczesny kertoi Uefa.com:n haastattelussa.

Puolan vastustajat harjoitusotteluissa eivät olleet maailman kärkeä, mutta voitokas putki on pitänyt ilmapiirin hyvänä ennen kisojen alkua.

– Minulla ei ollut paljoakaan tekemistä Andorra-pelissä tai muissa peleissä sitä ennen. Mutta tällaista turnausta varten ei tarvitse pelata joukkueita, kuten Espanja tai Brasilia, vastaan.

– Toivottavasti minulla on yhtä vähän tekemistä alkulohkossa Kreikkaa, Venäjää ja Tshekkiä vastaan. Tämä on elämäni suurin turnaus ja olen valmis siihen.

Puola avaa koko EM-kisat ottelulla Kreikkaa vastaan perjantaina. Pitkälti tämä ottelu kertoo, mitkä ovat joukkueen mahdollisuudet näissä kisoissa. Puola on kisajoukkueista ennalta heikoin FIFA:n rankingissa, sijalla 69. (toukokuun tilanne).

Joukkueen toiveissa on pitää oma pää tiukasti kiinni ja toivoa nimekkäältä kärkipelaajalta, Bundeliiga-mestaria Dortmundia seuratasolla edustavalta, Robert Lewandowskilta etunenässä onnistumisia.

Luotettava peliyhtiö bet-at-home on yksi Alexander Ringin seuran pääsponsoreista.
Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla huikea 200 euron bonus (voimassa 13.6. asti)!