Jalkapallon EM-kisojen alkulohkojen ensimmäiset ottelut on kussakin lohkossa pelattu. Tässä SuomiFutis-sivuston listaus TOP 3 -pettymyksistä tähän mennessä:

1. Hollannin hyökkäyspelaaminen:

Hollannilla on kahden huippusarjan parhaat maalintekijät joukkueessaan – Robin Van Persie ja Klaas-Jan Huntelaar – joita ei saada yhtä aikaa mahtumaan kentälle. Yhteensä heillä on puolisen tusinaa miestä, jotka paperilla ovat Euroopan kärkipelaajia hyökkäyspäässä. Paikkoja joukkue loi 0-1-tappioon Tanskalle päättyneessä avauspelissään (28 laukausta), mutta suurin osa vedoista kilpistyi puolustajiin tai lensi taivaan tuuliin.

Kun tiedetään vielä, että joukkueen puolustuspelaaminen ei ole maailman parasta, niin tehoja kaivataan. Hollannin pitää todennäköisesti ottaa voitot sekä Saksasta että Portugalista, mikäli meinaa jatkopeleihin.

2. Espanjan taktiikka

Tasapeliin päättyneessä Italia-ottelussa Espanjan avauskokoonpanossa ei ollut yhtään nimellistä kärkipelaajaa. Kentällä oli kuusi ”barcamaiseen” peliin pystyvää keskikentän syöttökonetta ja pallonhallinta oli sen mukaista.

Hallinta oli kuitenkin näennäistä ja varsinaiset maalipaikat olivat kortilla. Toki kerran Italian puolustus puhkottiin näyttävästi, mistä piikkinä pelannut Cesc Fabregas teki Espanjan ainokaisen. Vasta Fernando Torresin vaihto kärkeen synnytti maalitilanteita vastustajan päähän.


3. Hodgsonin puolustusmuuri

Kyllä, tiesimme mitä Hodgson ajattelee jalkapallosta ja miten hän on peluuttanut altavastaajajoukkueita urallaan, mutta Englannin taktiikka oli joka tapauksessa pettymys.

Esitys Ranskaa vastaan on jo ehditty lytätä todelliseksi anti-jalkapalloksi. Saksalaislehti Bild kuvasi Englannin peliä lauseella ”yhtä rumaa futista, mitä Chelsea esitti Mestarien liigassa.”

Englanti odottaa Wayne Rooneystä pelastajaa, kun hän vapautuu pelikiellostaan kolmanteen peliin, mutta tekeekö yksi pääsky kesän?

Lisäjännitystä jalkapallon EM-kisoihin Betsafen vetokohteilla!
Avaa tili tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!