Englannin maajoukkueen pitkäaikainen keskuspuolustaja ja entinen kapteeni, nyt Roy Hodgsonin hylkäämä, Manchester Unitedin Rio Ferdinand hyökkää Hodgsonin pelaajavalintoja kohtaan.

Englanti menetti topparin kisajoukkueestaan, kun Chelseaa Valioliigassa edustava Gary Cahill mursi viikonloppuna leukansa joukkueen viimeisessä harjoitusottelussa ennen EM-kisoja.

Cahillin poissaolo muodosti aukon puolustukseen, mutta sen sijaan, että Hodgson olisi valinnut puhtaan topparin tilalla toisen, otti hän joukkueeseensa monipuolisemman laitapuolustajan tai topparin paikkaa pelaavan, Liverpoolia seuratasolla edustavan Martin Kelly joukkueeseensa.

Alunperin nimetystä joukkueesta Ferdinand putosi kalkkiviivoilla pois, yllättäen jopa monet asiantuntijat.

– Siinä on kyse kunnioituksen puutteesta. Rio on erittäin pettynyt tilanteeseen. Hän uskoi, että oli tehnyt tarpeeksi, Ferdinandin edustaja Jamie Moralee kertoi BBC Sportille.

– Tätä on vaikea hyväksyä. Me puhumme pelaajasta, jolla on 81 maaottelua vyöllään. En tiedä ketään, kuka ymmärtäisi tätä tilannetta. Tätä ei ole käsitelty oikealla tavalla.

Ferdinandin hyllyttämisen takana on myös tekijä nimeltä John Terry. Chelsea-kapteeni on valittu joukkueeseen, ja häntä syytetään Rio Ferdinandin veljen Antonin haukkumista rasistisin ilmaisuin viime kaudella.

Hodgsonin valintapolitiikkaan vaikuttaa varmasti myös tämän tilanteen aiheuttaman polemiikin välttäminen joukkueen sisällä, joten miehiä ei haluta samaan joukkueeseen.

Kovissa liemissä keitetty, myös Huuhkajien ex-valmentajana toiminut, Hodgson tuskin näistä kommenteista hätkähtää, ja nyt hänen tärkeänä tehtävänä on pitää pelaajapakan keskittyminen pois kentän ulkopuolisesta hälystä.

Lisäjännitystä jalkapalloon Betssonin vetokohteilla!
Avaa tili tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!