Hollanti kaatui B-lohkon avausottelussa Tanskalle 1–0, mikä oli todellinen suuryllätys ja todellinen shokki tulppaanimaalle. Hollanti oli ennen kisoja yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta tämän tuloksen jälkeen pelkkä jatkoonpääsy alkulohkosta vaatii huipputuloksia Portugali- ja Saksa-peleistä.

Hollannin päävalmentaja Bert van Marwijk kävi ottelun jälkeen kuumana erotuomarille, joka ei antanut hänen joukkueelleen rangaistuspotkua käsivirheestä. Tilanteessa Hollannin pelaaja pelasi pallon Tanskan rangaistusalueelle, missä pallo ajautui selkeästi Tanskan puolustajan käteen.

– Meillä oli uskomattoman hyviä paikkoja. Mutta, jos et tee maalia, et voi voittaa, Van Marwijk puhisi ottelun jälkeen Telegraaf.nl-verkkolehden mukaan.

– Kaiken lisäksi meille olisi pitänyt viheltää tuhannen prosentin varmuudella rangaistuspotku ottelun lopussa. Pallo osui käteen kaksi kertaa.

Hollanti pelaa B-lohkossa ensi keskiviikkona Saksaa vastaan sekä sunnuntaina Portugalia vastaan. Jatkoonpääsyyn tarvitaan todennäköisesti vähintään voitto ja tasapeli.

Luotettava peliyhtiö bet-at-home on yksi Alexander Ringin seuran pääsponsoreista.
Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla huikea 200 euron bonus (voimassa 13.6. asti)!