Kommentti: ”Väärä” isäntäjoukkue voitti

Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

EM-isännät Puola ja Ukraina ovat myös kisojen kaksi heikointa joukkuetta kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n maarankingissa.

Joukkueista kuitenkin Puolan uskottiin olevan se, joka pystyy yllättämään. Ukrainalta ei odotettu mitään. Joukkue on ollut vähän sekavassa tilassa jo pidemmän aikaa.

Puolan (FIFA 62.) heikkoa rankingia perusteltiin sillä, että se ei ole pelannut isännyyden takia kilpailuhenkisiä pelejä pariin vuoteen, koska sen ei tarvinnut kisoihin karsia.

Syystä tai toisesta Ukrainan kohdalla tästä ei puhuttu, vaan todettiin Ukrainan (FIFA 52.) yksinkertaisti olevan liian heikko joukkue näihin kisoihin.

Alkulohkon ensimmäinen kierros on nyt takanapäin ja kuinka kävikään? Puola saalisti juuri ja juuri tasapelin osin onnella, osin tuomarin avustuksella ja vaihtomaalivahdin rankkaritorjunnalla.

Puolan avaustasapelissä Kreikkaa vastaan molemmilta joukkueilta ajettiin pelaaja ulos – Puolan maalivahti syystä, Kreikan pelaaja tuomarin ylireagoinnin vuoksi. Ei ihan ollut sellaista lentoa mitä odotettiin.

Ukrainan puolestaan epäiltiin olevan täysi statisti lohkossaan ja Ruotsin menevän avauspelissä heittämällä voittoon. Mutta kuinka kävikään? Ukrainalle 2-1-voitto Ruotsista kotihurmion siivittämänä. Eikä hienoa ollut pelkästään voitto, vaan tapa millä Ukrainan päävalmentaja, entinen kärkipelaaja Oleg Blohin, pelaajansa lähetti kentälle.

Loistavia nousuja, nopeita vastaiskuja, hyviä syöttösommitelmia – kaiken kaikkiaan aktiivista hyökkäyspeliä. Kirsikkana kakun päälle, jo kehäraakiksi nimetyn Andrei Shevtshenkon, 35, onnistuminen maalinteossa kahdesti. Samalla hänestä tuli EM-kisahistorian vanhin pelaaja, joka on tässä tempussa onnistunut.

Voitolla Ukraina nousi lohkonsa piikkipaikalle, kun Englanti ja Ranska tasasivat pisteet aiemmassa pelissä. Kotihurmio, pelaajien usko omaan tekemiseen ja ns. tähtipelaajien vastaus huutoon olivat Ukrainan avaimet.

Onko tässä näiden EM-kisojen tuhkimotarina?

Kai Lintinen

Lisäjännitystä jalkapallon EM-kisoihin Betssonin vetokohteilla!
Avaa tili tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon! 

Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!