Lohko B on todellinen ”kuolemanlohko”. Saksa (3.), Hollanti (4.), Tanska (9.) ja Portugali (10.) ovat kaikki kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n rankingin TOP10:ssä, kun esimerkiksi A-lohkon paras joukkue, Venäjä, on vasta rankingin 13.

Saksa:

Saksa hakee kruunua viime vuosien loistaville suorituksilleen. Kotimaan MM-kisoista vuonna 2006 tuli pronssia, vuoden 2008 EM-kisoista hopeaa ja vuonna 2010 taas MM-pronssia. Kokoonpano on tasapainoinen; jokaiselle pelipaikalle löytyy valinnanvaraa ja runko on sama kuin edellisissä kisoissa. Joukkueen avainpelaajat ovat kehittyneet entisestään ja keski-ikä on optimaalinen. Myös valmennus on huippuluokkaa. Joachim Löw tuntee joukkueensa ja vastustajat kuin omat taskunsa. Löw oli ensin Saksan maajoukkueen apulaisvalmentajana vuosina 2004-2006, minkä jälkeen otti päävalmentajan vastuun.

(Pelaa Saksan lohkovoittoa NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimella: 2,15)

Hollanti:

Hollanti on Saksan ja Espanjan kanssa yksi kisojen ehdottomista ennakkosuosikeista. Runko on sama kuin vuonna 2010 MM-hopeaa saavuttanut ryhmä. Vuonna 2008 peräsimeen tullut Bert van Marwijk on tinkinyt asteen Hollannin perinteisestä hyökkäysvoittoisesta pelistä tasapainon saavuttamiseksi kenttäpeliin. Tulokset puhuvat puolestaan. Joukkue oli karsintojen paras maalintekijä 37 osumalla kymmenestä pelistä, ja hävisi vain merkityksettömän pelin Ruotsille. Runsaudenpaljous hyökkäyspäässä, mm. Robin Van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Klaas-Jan Hunterlaar, voi muodostua jopa riskiksi. Usein Hollanti on kaatunut sisäisiin ristiriitoihin, mutta nykyisen valmennusjohdon aikana ongelmia ei ole esiintynyt.

(Pelaa Hollannin lohkovoittoa NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimella: 2,65)

Portugali:

Portugali on taidollisesti täysin vertailukelpoinen kovimpien voittajasuosikkien kanssa, mutta kokoonpanon epätasaisuus nostaa kysymysmerkkejä. Joukkue nojaa liikaa, kisojen parhaan pelaajan titteliä kantavaan, Cristiano Ronaldoon sekä toiseen huippulaitapelaajaan Naniin. Puolustus- ja keskikenttäpeli ovat hyvällä mallilla, mutta ratkaisijoita on niukasti. Joukkueen luotsiksi kesken karsintojen tullut Paulo Bento sai joukkueen uskomaan itseensä, ja tahmean alun jälkeen joukkue jyräsikin kisoihin. Lohkon musta hevonen.

(Pelaa Portugalin lohkovoittoa NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimella: 5,65)

Tanska:

”Pohjolan Brasilia” -nimelläkin 1980–1990-luvuilla tunnettu taitojoukkue ei näytä menneiden vuosien veroiselta ryhmältä. Vuoden 1992 EM-kisojen yllätysmestarilla on hyökkäyspäässä lupaavia, lähellä Euroopan huipputasoa olevia pelaajia, kuten Christian Eriksen ja Nicklas Bendtner. Päävalmentajana vuodesta 2000 joukkueen peräsimessä ollut Morten Olsen saa joukkueen pelaamaan oman suoritustasonsa ylärajoilla, mutta tässä lohkossa taso ei vain riitä.

(Pelaa Tanskan lohkovoittoa NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimella: 16,50)

Jatkopeleihin:

Tanska ja Portugali eivät ole todellakaan huonoja joukkueita. Jossain toisessa lohkossa ne saattaisivat nousta kahden joukkoon ja puolivälieriin, mutta Saksa ja Hollanti ovat yksinkertaisesti vain liian hyviä. Hollannin puolustus on kysymysmerkki, ja se saattaa menettää pisteitä toiselle altavastaajalle. Saksa pelaa lohkon tappioitta ja ottaa lohkovoiton.

SuomiFutis-sivuston toimitus

Pelaa NordicBetille jopa 50 euron riskitön veto EM-lopputurnaukseen
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!