Castrenin hiekkakentän päälle nousevan Oulun Palloseuran jalkapallokeskuksen ensimmäisen vaiheen rakennustyöt alkoivat maisematyöluvan nojalla tällä viikolla, tiedottaa seuran verkkosivut.

Hankkeen puuhamies, OPS:n manageri Miika Juntunen sai maanantaina hyviä uutisia, kun kaavasta tehty valitus hylättiin Oulun hallinto-oikeudessa.

– Pääsemme aloittamaan nyt kaikki työt eli sinne rakennetaan 70 x 45 metrin kokoinen Best-Hall Oy:n toimittama halli kaikille oululaisille jalkapalloilijoille, niin tytöille kuin pojille. Uusien kuntaliitoksien myötä harjoitusvuoropula vain pahenee, vaikka tämä halli saadaankin käyttöön. Lajin harrastajamäärät lisääntyvät neljänneksen ja jo ennen kuntaliitoksia meiltä puuttuu 426 harjoitusvuoroa viikkoa kohden, Juntunen muistuttaa.

Alueelle rakennetaan parhaillaan kulkuyhteyksiä ja parkkipaikkaa. Metsänraivaustyöt on jo saatu päätökseen. Best-Hall Oy:n on määrä päästä aloittamaan hallirakenteiden pystyttäminen heinäkuun alussa. Itse hallin pystytys kestää vain kuusi viikkoa, jonka jälkeen keinonurmen ja valaistuksen asennukseen menee vielä pari viikkoa. Hallin avauspotku päästää ampumaan näillä näkymin syyskuun alussa.

– Toisessa vaiheessa heti hallin valmistumisen jälkeen rakennetaan OPS:n seuratalo ja kolmannessa vaiheessa täysimittainen harjoitushalli. Neljäs vaihe on 7000 katsojan jalkapallostadion, jolle kaupunki lupasi paikan noin 25 vuotta sitten, kun Keskuskentän päälle tehtiin kerrostaloja ja parkkihalli. OPS aikoo lunastaa tuon lupauksen, Juntunen paljastaa.

Alueen suunnitelmat eivät jää Juntusen mukaan tähän.

– Harjoitushallin viereen on kaavoitettu keinonurmikenttä katsomoineen, mutta me haemme siihen kaavamuutosta, joka mahdollistaa täysimittaisen harjoitushallin rakentamisen keinonurmikentän sijasta. Tänne tarvitaan nimenomaan talviharjoituspaikkoja, hän naulaa.

Luotettava peliyhtiö bet-at-home on yksi Alexander Ringin seuran pääsponsoreista.
Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla huikea 200 euron bonus (voimassa 20.6. asti)!