Pikkuhuuhkajat kiillottamaan kilpeään – "Oli panos mikä vaan, Ruotsi pitää aina voittaa"

© Kuva: Juha Tamminen
MLS-peli kesäaamuna, suora striimi ja riskitön veto! Käytä hyväksesi!

Pikkuhuuhkajilla on enää lähinnä teoreettiset mahdollisuudet selviytyä kahden parhaan joukkoon lohkossaan, jolloin olisi mahdollisuus päästä alle 21-vuotiaiden EM-karsintojen playoff-vaiheeseen.

Kesäkuun alun maaotteluissa Suomi haki vierastasapelin Slovenialta, mutta kaatui heikon esityksen jälkeen viime viikonloppuna Ukrainalle Lahdessa.

Pikkuhuuhkajat kohtaa keskiviikkona Ruotsin, joka omalta osaltaan taistelee vielä jatkokarsintapaikasta. Ruotsi on lohkon toinen, pisteen jäljessä Sloveniaa. Suomalaisnuorukaisten tavoitteena joka tapauksessa on hakea voitto pelistä.

– Ruotsi pitää voittaa aina, muuta vaihtoehtoa ei ole. Oli kyse mistä panoksesta tai tasosta tahansa, päävalmentaja Mika Laurikainen kertoi Palloliiton kotisivuilla.

– Lohkon tilanne ei ole vieläkään täysin taputeltu. Se vaatii meiltä satumaista onnea ja ristiin pelaamista. Meillä on häviävän pieni mahdollisuus päästä jopa jatkoon.

Vaikka jatkopaikkaa ei tulisikaan, pisteillä on merkitys mm. sijoituksessa seuraavien karsintojen arvonnassa sekä monille pelaajille henkilökohtaisesti.

– Tarvitsemme myös ehdottomasti lisää pisteitä. Se on tärkeää tulevaisuuden kannalta muun muassa seuraavien karsintojen arvontakorien vuoksi.

– Lisäksi nämä ovat pelaajille tärkeitä niin oman uran kuin esimerkiksi A-maajoukkueenkin kannalta.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu pelataan Kalmarissa, Ruotsissa klo 18.00 tänään.

MLS-peli kesäaamuna, suora striimi ja riskitön veto! Käytä hyväksesi!