Pikkuhuuhkajat kiillottamaan kilpeään – "Oli panos mikä vaan, Ruotsi pitää aina voittaa"

© Kuva: Juha Tamminen

Pikkuhuuhkajilla on enää lähinnä teoreettiset mahdollisuudet selviytyä kahden parhaan joukkoon lohkossaan, jolloin olisi mahdollisuus päästä alle 21-vuotiaiden EM-karsintojen playoff-vaiheeseen.

Kesäkuun alun maaotteluissa Suomi haki vierastasapelin Slovenialta, mutta kaatui heikon esityksen jälkeen viime viikonloppuna Ukrainalle Lahdessa.

Pikkuhuuhkajat kohtaa keskiviikkona Ruotsin, joka omalta osaltaan taistelee vielä jatkokarsintapaikasta. Ruotsi on lohkon toinen, pisteen jäljessä Sloveniaa. Suomalaisnuorukaisten tavoitteena joka tapauksessa on hakea voitto pelistä.

– Ruotsi pitää voittaa aina, muuta vaihtoehtoa ei ole. Oli kyse mistä panoksesta tai tasosta tahansa, päävalmentaja Mika Laurikainen kertoi Palloliiton kotisivuilla.

– Lohkon tilanne ei ole vieläkään täysin taputeltu. Se vaatii meiltä satumaista onnea ja ristiin pelaamista. Meillä on häviävän pieni mahdollisuus päästä jopa jatkoon.

Vaikka jatkopaikkaa ei tulisikaan, pisteillä on merkitys mm. sijoituksessa seuraavien karsintojen arvonnassa sekä monille pelaajille henkilökohtaisesti.

– Tarvitsemme myös ehdottomasti lisää pisteitä. Se on tärkeää tulevaisuuden kannalta muun muassa seuraavien karsintojen arvontakorien vuoksi.

– Lisäksi nämä ovat pelaajille tärkeitä niin oman uran kuin esimerkiksi A-maajoukkueenkin kannalta.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu pelataan Kalmarissa, Ruotsissa klo 18.00 tänään.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!