Ranska voitti Ukrainan perjantaina maalein 2-0. Ottelua ehdittiin pelata suunnitelmien mukaan neljä minuuttia, kun ottelun erotuomari päätti keskeyttää ottelun olosuhteiden vuoksi.

Ottelustadionin yllä jylläsi valtava ukkosmyrsky ja kentän pinta lainehti vettä. Lopulta ottelu saatiin käyntiin tasan tunti alkuperäisen aloituksen jälkeen.

Ranskan päävalmentajan Laurent Blancin mukaan keskeytys tuli heille hankalaan paikkaan.

– Pelkäsimme, että ottelua ei voida jatkaa. Halusimme todella pelata ja olimme latautuneet huippuunsa, Blanc kertoi Uefa.com:ssa.

– Englanti-pelin kehnon avauspuolituntisen jälkeen tällä kertaa sää ei antanut meidän aloittaa peliä kuten halusimme.

Ranska oli sisäistänyt Ukrainan taktiikan, jolla se oli kaatanut Ruotsin avauspäivänä.

– Katsoimme heidän Ruotsi-ottelunsa muutamaan kertaan ja tiesimme mitä odottaa. Ruotsia jäi harmittamaan, kun olivat lähellä tasoitusta. Mekään emme halunneet antaa Ukrainalle itseluottamusta.

Ranska oli nostanut avaukseen laitapelaaja Jeremy Menezin. Kun joukkueen toiselta toiselta laidalta löytyy maailmanluokan Franck Ribery, niin Ukraina oli ongelmissa.

– Pelasimme puolustuslinja korkealla ja hyökkäävää jalkapalloa. He ovat vahvoja keskialueella, niin käytimme paljon laitoja, mikä olikin onnistunut taktiikka.

Ranska ja Englanti johtavat D-lohkoa neljällä pisteellä, kun myös Englanti voitti eilisen ottelunsa Ruotsia vastaan 3-2. Ukraina on kolmessa pisteessä ja Ruotsi mahdollisuutensa jatkopeleihin menettäneenä pisteittä.

Tiistaina lohkon päätöspeleissä kohtaavat Englanti ja Ukraina sekä Ranska ja Ruotsi.