Unibetin uunituore jalkapalloasiantuntija Shefki ”Sheriffi” Kuqi odottaa todella kovatasoisia EM-kisoja. Hän povaa mestaruutta Espanjalle. Suomen entisen maajoukkuevalmentajan Roy Hodgsonin luotsaama Englanti saattaa puolestaan Kuqin mukaan juuttua katastrofaalisesti jo alkulohkoon.

Shefki Kuqi aloittaa Unibetin jalkapalloasiantuntijana syksyllä, mutta kertoo jo nyt mietteensä pian alkavasta jalkapallon EM-turnauksesta. Kuqin mukaan tulossa voivat olla yhdet kaikkien aikojen kisoista.

– Kun katsoo joukkueiden pelaajalistoja ja pelityyliä, niin kyllähän odotettavissa on yhdet parhaimmista kisoista. Useat maat ovat menneet valtavasti eteenpäin, ja siellä on iso porukka parhaassa iässä olevia joukkueita, joilla on mahdollisuuksia mestariksi. Joka joukkueesta löytyy tähtiä, ja pelisysteemit ovat hyviä.

– Tullaan näkemään vauhdikasta jalkapalloa eikä pelkkää puolustamista ja erikoistilanteisiin satsaamista. Ensimmäistä peliä ei haluta missään nimessä hävitä, ja se voi näkyä kisojen alussa, mutta odotan kyllä erittäin kovatasoisia ja hyviä kisoja mitä pidemmälle mennään, Kuqi uskoo.

Vaikka lähtökohdat eivät olekaan Espanjan puolella, Kuqi uskoo silti puolustavaan mestariin.

– Vaikka kukaan ei olekaan pystynyt puolustamaan mestaruuttaan, niin kaikki on mahdollista, ja nostan Espanjan ykkössuosikiksi. Pelisysteemi ja pelaajiston taso on vaan niin hyvä, että joukkuetta on erittäin vaikea voittaa. Saksan rutiini ja joukkuehenki ovat puolestaan niin kovia, että ihan sama millä ryhmällä ovat liikkeellä, he ovat varmasti loppupeleissä.

– Kaksi muuta kärkijoukkuetta ovat Hollanti ja Ranska. Molemmilla on erittäin taitava ryhmä. Ranska on paljon parempi kuin muutamissa edellisissä kisoissa, heillä on paljon hyviä yksilöitä, Kuqi povaa.

”Englanti liikaa Rooneyn varassa”

Englannilla on Kuqille hyvin tuttu valmentaja Roy Hodgson. ”Sheriffi” ei usko joukkueen menestykseen.

– Roy teki Suomessa hyvää työtä. Hän on erittäin tarkka valmentaja, ja pelaajana tiedät kentälle mennessäsi 100-prosenttisesti oman duunis ja sen, mitä sinulta odotetaan. Englannilla on ollut vaikeuksia pelisysteemin ja roolituksen kanssa, ja Hodgson pystyy varmasti selkiyttämään tilannetta. Näemme erilaisen Englannin kuin viime vuosina.

– Luulen kuitenkin, että Englannilla voi olla vaikeuksia päästä jopa omasta, vaikeasta alkulohkostaan jatkoon. Hyökkäyspää on liikaa Wayne Rooneyn varassa, ja hänen puuttumisensa kahdesta ensimmäisestä pelistä voi olla ratkaisevaa, Kuqi uskoo.

Kisojen parhaita pelaajia ja maalikuningasta mietittäessä muutama nimi nousee Kuqin listoilla yli muiden.

– Odotan paljon erityisesti Robin van Persieltä, Arjen Robbenilta ja Franck Riberyltä. Van Persie on ollut tämän vuoden Arsenalissa aivan hirveässä vireessä, ja hän tulee olemaan kova nimi maalintekijätilastossa. Tietysti on mielenkiintoista seurata myös Cristiano Ronaldon otteita: jos hän pelaa hyvät kisat, valinta vuoden jalkapalloilijaksi ohi Messin on lähellä.

Unibet tarjoaa EM-futikseen runsaasti mielenkiintoisia ja tuottoisia erikoisvetoja!
Kuittaa 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!