Peliyhtiö Unibetin futisasiantuntija, brittikenttien legenda Shefki ”Sheriffi” Kuqi pitää Ruotsia hienoisena ennakkosuosikkina vahvan hyökkäyksensä ansiosta Englantia vastaan.

Englanti ja Ruotsi kohtaavat tänään EM-kisojen kuolemanpelissä. Zlatanilla on Kuqin mukaan näytön paikka englantilaisyleisölle, mutta Englannin topparit päihitetään jalalla, ei painimalla.

Katseet kääntyvät tämänkin illan ottelussa Ruotsin tähteen Zlatan Ibrahimoviciin. Ristiriitainen hahmo kerää Englannissa paljon haukkuja, mutta hänellä on Kuqin mukaan Englannissa myös erittäin paljon ihailijoita.

– Zlatanista pidetään Englannissa hänen monipuolisuutensa ansiosta. Maassa on todella paljon ihmisiä, jotka ihailevat hänen pelityyliään, pallonkäsittelyä ja syöttötaitoa. Mutta Englantia tai englantilaisia seuroja vastaan hän ei ole onnistunut hirveän hyvin, vaikka voittikin Arsenalin alkukeväästä yksin, ja kyllä häntä haukutaan sen takia. Mies on varmasti myös tänään huomion keskipisteenä.

Kuqi tuntee Englannin joukkueen hyvin, ja myös topparipari John TerryJoleon Lescott on voimahyökkääjälle tuttua painiseuraa. Kuqi antaa ohjeet tiiviin puolustuksen ohittamiseen.

– Terry ja Lescott ovat fyysisesti huippuvahvoja, heidän kanssaan painiminen on kyllä erittäin vaikeaa. Toki myös Zlatan on tosi vahva, mutta näitä miehiä vastaan hänen valtteinaan ovat lähtönopeus ja taitavat harhautukset. Hänellä on varmasti takataskussa muutamia liikkeitä, joilla mennä ohi. Odotan Zlatanilta kovaa esitystä tänään, Kuqi ennustaa Ruotsin tähdeltä.

”Englannin pakko keksiä jotain muuta”

Englannin esitys Ranskaa vastaan ei yllättänyt Kuqia pätkääkään.

– Englannin ensimmäinen peli oli juuri sitä, mitä Roy Hodgsonilta voi odottaa. Hän lähtee pelaamaan puolustus edellä 0–0 ja 1–1-tuloksia, ja erikoistilanteisiin panostetaan. Esimerkiksi laitapakeilta ei juuri nousuja nähty Ranskaa vastaan.

Kuqin mukaan yhden miehen puuttuminen voi ratkaista tämänkin illan ottelun.

Wayne Rooney pystyy haastamaan, tekemään peliä ja viimeistelemään. Hänen monipuolisuuttaan ja yllätyksellisyyttään Englanti kaipaa. Danny Welbeck oli Ranskaa vastaan liian yksinäinen kärjessä, hän ei saanut tarpeeksi apuja alapuoleltaan. Englannin on pakko keksiä jotain muuta, jos se aikoo voittaa Ruotsin. Yleensä he eivät ole Ruotsia vastaan kovin hyvin onnistuneet.

”Sheriffi” odottaa erittäin varovaista ottelua, jossa suosikin viitta menee niukasti Ruotsille.

– Molemmat tuntevat toistensa vahvuudet ja pelaajat erittäin hyvin: ketä Ruotsilla pitää varoa, ja kuinka hyvin roolitettu ja kurinalainen Englanti on. Kallistun kuitenkin hieman enemmän Ruotsin puolelle. Hyökkäys on Zlatanin ja Johan Elmanderin johdolla vahvempi, hyökkääjätähti pohjustaa illan huippujännittävää matsia.

Unibet tarjoaa EM-futikseen runsaasti mielenkiintoisia ja tuottoisia erikoisvetoja!
Kuittaa 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!