Andrei Arshavin oli yksi edellisten EM-kisojen tähdistä vuonna 2008. Kärjen alapuolella, niin sanotulla kymppipaikalla, pelannut pieni väkkärä piti alati vastustajan puolustajia pilkkanaan.

Huikeaa hyökkäyspeliä esittänyt joukkue eteni aina välieriin asti, missä kuitenkin lopullinen mestari Espanja tyrehdytti Venäjän pelin.

Arshavin nousi samalla siirtomarkkinoiden kuumaksi nimeksi ja siirtyikin tammikuussa 2009 Englannin Valioliigaan Arsenaliin seuran ennätyssiirtosummalla.

Alku Arsenalissa oli lupaava. Parhaiten muistoihin on jäänyt miehen neljä maalia toista kärkijoukkuetta Liverpoolia vastaan 4-4-tasapeliin päättyneessä ottelussa. Seuraavilla kausilla mies ei koskaan noussut potentiaalinsa mukaiselle tasolle. Lopulta mies tuntui kentältä haluttomalta ja laiskalta.

Arshvin tarvitsi peliaikaa ja vastuuta päästäkseen EM-kisajoukkueeseen ja tämän vuoden helmikuussa hän sai lainasiirron kasvattiseuraansa Pietarin Zenitiin. Siirto käänsi miehen uran taas nousuun. Kahden kuukauden visiitin aikana hänet otti hyökkäyspelin johtoroolin joukkueessa ja johdatti sen mestaruuteen.

Myös Venäjän maajoukkue sai kaivatun talismaaninsa huippuvireeseen juuri sopivasti EM-kisoihin, ja jatkopaikka alkulohkosta näyttääkin nyt todennäköiseltä.

– Voimme pahimmillaan hävitä kaikille, mutta parhaimmillaan myös voittaa kaikki, Arshavin summasi mahdollisuudet omaan tyyliinsä Uefa.com:n haastattelussa.

Venäjä kohtaa A-lohkon avauspelissään Tshekin tänään klo 21.45 alkaen. A-lohkon Puola ja Kreikka kohtaavat klo 19.00.

Lisäjännitystä jalkapallon EM-kisoihin Betsafen vetokohteilla!
Avaa tili tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!