MYPA kohtaa tänään torstaina Rapid Bucurestin Eurooppa-liigan 2. karsintakierroksella. Ensimmäinen koitos päättyi 1-3-vierastappioon, mutta SuomiFutis-sivuston haastattelema päävalmentaja Toni Korkeakunnas on silti luottavaisin mielin.

Miten luonnehtisit ensimmäistä osaottelua?

Asetelmahan oli kokenut joukkue vastaan kokematon.

Ensimmäisessä matsissa vastustaja pystyi käyttämään nukahduksiamme hyväksi. Mutta mitä pidemmälle ottelu meni, sitä enemmän pallollinen peli kääntyi meille.

Onnistuimme tekemään tärkeän vierasmaalin, mikä on iso juttu. Nyt tiedämme myös mitä odottaa, joten ihan hyvistä asetelmista lähdemme.

Täytyy muistaa, että ensimmäisessä pelissä oli monella pelaajalle paljon uutta: 10 000 huutavaa fania ja 35 astetta lämmintä. Nyt joukkue on taas astetta valmiimpi.

Pelaa MYPA-Bucuresti NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 3,75 – 3,50 – 1,90
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

Onko olemassa asioita tai osa-alueita, joihin kiinnität erityishuomiota näin toista kohtaamista ajatellen?

On toki. Olemme huolellisesti käyneet läpi vastustajaa.

Näkisin että meillä on parannettavaa puolustuspelissä ja hyökkäyspelin rakentamisessa. Meidän täytyy kiinnittää huomiota esimerkiksi pallolliseen rohkeuteen ja pallottomana pelaamiseen. Hyökkäyspeliä on käyty paljon läpi. Tiivistettynä voisi sanoa, että sen tulisi olla vielä nykyistä monipuolisempaa.

Tärkeää tässä ottelussa on myös muistaa, ettemme voi lähteä yltiöpäisesti hyökkäämään. Meidän täytyy pysyä pelisuunnitelmassa ja iskeä sopivilla hetkillä.

Tänään meillä oli joukkueen kanssa hyvä harjoitus. Joukkue on rento ja nälkäinen.

Olette kauden aikana osoittaneet useasti venymiskykyä. Millä eväillä käännätte otteluparin eduksenne?

Uskotaan siihen, että henki voittaa materiaalin jälleen kerran. Vastustaja on enemmän tällaisia tähtipelaaja-status yksilöitä täynnä, me taas koetaan, että meillä on hyvä ja yhtenäinen joukkue, joka on varustettu kovalla hengellä.

Tänään meillä oli 26 jätkää harjoitusringissä. Kaikki pelaajat ovat käytettävissä, mutta Eetu Kaipio ei lähde mukaan. Valmentajalla on siis paljon vaihtoehtoja käytettävissään.

Onko europelien tärkeys näkynyt mitenkään pelaajistossa?

Olemme reissanneet paljon, joten välillä väsymykselle on annettu tilaa. Mielestäni se on kuitenkin enemmän mielentila – kun päättää että väsyttää, se vaikuttaa.

Toki olemme muutenkin olleet joitakin aikoja (kenttäremontin vuoksi) evakossa, joten myös se vaikuttaa sellaisena levottomuutena.

Mutta nämä tällaiset pelithän tuovat vaan lisää buustia ja rikkovat arkea. Jokainen tämänkaltainen mahdollisuus tuo vaan lisämotivaatiota.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö

Pelaa MYPA-Bucuresti NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 3,75 – 3,50 – 1,90
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!