AC Oulun 17-vuotias keskikenttäpelaaja Matias Ojala vietti viime viikon Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan FC St. Paulin testileirillä. Lupaus vastaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa esimerkiksi kysymykseen, miten saksalainen ja suomalainen treenikulttuuri poikkeavat toisistaan.

Loukkasit nilkkasi tiistaina ottelussa FC Hämeenlinnaa vastaan. Kuinka pitkä huili on tiedossasi?

En sitä tiedä vielä tarkalleen. Kipsattuna jalka on kymmenen päivää ja sen jälkeen on vuorossa kuntoutus. Alle kuukaudella pitäisi selvitä. Ei tässä mitään sen vakavampaa.

Vietit viime viikon testileirillä St. Paulin riveissä. Miten vertailisit tuon lyhyen ajanjakson perusteella suomalaista ja saksalaista harjoituskulttuuria?

Saksassa pre-seasonin treenit ovat tosi fyysisiä. Treenasimme todella paljon. Saatoimme treenata pari tuntia ja sitten harjoitusten välissä juostiin kenttää ympäri. Luulin jo välillä, että treenit ovat ohi, mutta sitten lähdettiin taas juoksemaan.

Saksassa kyllä juostaan treeneissä enemmän kuin Suomessa. Mutta toki siellä on pre-season menossa, joten varmasti ihan siitäkin syystä harjoitukset ovat fyysisemmät.

Perässäsi on huhujen mukaan useitakin saksalaisseuroja. Onko St. Pauli vahvin vaihtoehtosi?

Siellä on HSV ainakin kiinnostunut. Heidän skouttinsa pyöri siellä ja osoitti kiinnostusta. Muista seuroista en tiedä.

Kumpi näistä seuroista olisi sinulle se mieluisin vaihtoehto?

Jos menisin sinne (Saksaan), joutuisin todennäköisesti ainakin aluksi reservijoukkueen mukaan. St.Paulin reservit eivät olleet tasoltaan kummoisia, me kyllä AC Oulun kanssa varmasti voittaisimme ne.

HSV:lla on paremmat reservit ja siksi tämän perusteella valitsisin tuon joukkueen. Jos jompikumpi pitäisi siis valita, niin HSV.

Mutta kyllä molemmat seurat ovat hyviä vaihtoehtoja tulevaisuutta ajatellen.

Missä vaiheessa uskot siirtyväsi ulkomaille?

Siellä puhuttiin sellaista, että älä ihmettele, jos seurat haluaisivat sinut jo tämän siirtoikkunan aikana. Jos sieltä tulee tarjous, niin kyllä sitä voisi lähteä. Jossain vaiheessahan sitä pitää ulkomailla siirtyä ja ainahan se on ollut myös unelmani.

On vaikea sanoa, milloin on oikea aika lähteä ja mikä on se oikea paikka. Tärkeintä on se, että seuralla on suunnitelmia varalleni ja halua kehittää minua eteenpäin jalkapalloilijana.

Jaakko Käyhkö