HJK:lle elintärkeän vierasmaalin Mestarien liigan 3. karsintakierroksella Celtcia vastaan iskenyt Rasmus Schüller haluaa jatkaa kotikentällä siitä, mihin helsinkiläisryhmä ensimmäisessä koitoksessa Glasgow´ssa jäi. Keskikenttäpelaajan mukaan 1-2-vierastappiossa oli oikeansuuntaisia elementtejä.

Pelaa HJK-Celtic Betssonille 25 euron riskitön veto kertoimilla: 2,85 – 3,25 – 2,25
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

– Päästiin välillä hallitsemaan siellä peliä. Hyvin liikutettiin palloa. Ja silloin kun pystyttiin siihen, niin silloin siinä pelissä ei ollut mitään hätää. Huominen peli tulee olemaan varmaan vähän samantyyppinen: Pitää olla uskallusta silloin, kun pelaajat ovat liikkeessä. Kun pystytään pitämään palloa, silloin ei ole mitään hätää. Tätä kautta voimme saada hyvän lopputuloksen, Schüller pohti tiistaina lehdistötilaisuudessa.

– Jos annamme Celticin pyörittää peliä, eikä oteta itse sitä kontrollia, niin silloin meille tulee vaikeata. Meillä on avaimet siihen (pelinhallintaan) ja pystymme myös tähän.

Kärkimies vaihtuu kotiotteluun

FC Hongasta HJK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Schüller tietää myös, kuinka skottimaalin verkot saadaan heilumaan.

– Meidän pitää päästä Celticin linjan taakse kanssa. Meillä oli Glasgow´ssa hyvää alkurakennusta, päästiin hyviin tilanteisiin Celticin linjan eteen; siitä vaan laadukkaampia palloja puolustuslinjan taakse, niin uskon että pääsemme hyville maalintekopaikoille.

HJK joutuu tulemaan keskiviikkona toimeen ilman hyökkääjä Juho Mäkelää, joka pelasi avauksessa joukkueiden ensimmäisessä yhteenotossa. Mäkelän paikan on ottamassa vasta 17-vuotias suurlupaus Joel Pohjanpalo.

SuomiFutis-sivusto kysyi Schülleriltä, miten muutos vaikuttaa kotijoukkueen hyökkäyspeliin?

– Mäkelä on enemmän pystyynjuoksija kuin ”Jolle”. Hän tykkää enemmän kanssa rakentaa peliä. Uskon, ettei tämä kuitenkaan niin suurta muutosta tuo. Lähdemme kuitenkin pelaamaan aika lailla samanlaista peliä kuin Glasgow´ssa. Parempia ja pidempiä hyökkäyksiä yritetään saada, mutta en usko tämän olevan iso muutos, Schüller kommentoi.

Ottelu pelataan Töölön jalkapallostadionilla keskiviikkona klo 20.00 alkaen.

Jaakko Käyhkö

Julkaisemme Rasmus Schüllerin erikoishaastattelun kokonaisuudessaan keskiviikon aikana!

Pelaa HJK-Celtic Betssonille 25 euron riskitön veto kertoimilla: 2,85 – 3,25 – 2,25
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!