FC Honka haki täydet vieraspisteet sunnuntaina Kuopiosta, kun joukkue kaatoi eurokiireiden keskellä olevan KuPS:n 2-0-lukemin. Hongalta maalinteossa onnistuivat Vesa Vasara ja Henri Aalto.

Honka on alkukauden kankeuden jälkeen parantanut peliään roimasti ja noussut kohisten liigassa. Hongan päävalmentajalla Mika Lehkosuolla on selkeä näkemys, minkä vuoksi koneet yskivät alkukaudesta.

– Meillä on nuori joukkue, jossa on paljon ensikertalaisia. Nuorille pelaajille ei ehtinyt kertyä kevään aikana tarpeeksi kokemusta ja liigakauden alussa oltiin vaikeuksissa, kun joukkueessa oli yhtä aikaa liikaa debytantteja, ”Bana” kertoo Veikkausliigan kotisivuilla.

Hongan lähtökohdat kauteen olivat hankalat, kun joukkue menetti jälleen täksi kaudeksi runsaasti kokemusta riveistään. ”Bana” on kuitenkin jälleen näyttänyt, kuinka hän on maan kärkivalmentajia nuorten pelaajien kehittäjänä.

– Kaiken päälle alkukaudella tuli vielä loukkaantumisia, mutta nyt joukkue on hitsautunut yhteen. Kovan työn kautta ollaan menty eteenpäin ja sen ansiosta ollaan nyt tässä.

Honka nousi voitollaan jo neljänneksi tasaisessa liigassa. Ero kärkeen on seitsemän pistettä ja takana vaanii neljä seuraa kahden pisteen sisällä. Honka jatkaa pelejään kotikentällään FC Hakaa vastaan ensi sunnuntaina.

Lyö Betssonille 25 euron riskitön ensiveto! Nappaa myös 100 euron bonus!
Jos riskitön veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!