Honka hukkasi mahdollisuutensa nousta kohti mitalisijoja, kun maanantain ainoassa Veikkausliiga-pelissä VPS nousi tappioasemasta voittoon Espoossa. Hongan johtomaalin ensimmäisen puoliajan lopussa teki Jussi Vasara, mutta VPS:ltä onnistuivat tehokkaalla toisella puoliajalla Ville Koskimaa ja HJK-laina Robin Lod.

Honka-luotsi Mika Lehkosuon mielestä ottelun ratkaisi joukkueen epätasainen suoritus ottelun sisällä. Hyvää oli paljon, mutta myös kehnoja hetkiä.

– Ei saatu itsestä irti sitä, mitä näissä peleissä pitäisi saada. Hetkittäin sytytään peliin sillä intensiteetillä millä pitääkin, mutta sama pitäisi pystyä koko pelin ajan pitämään yllä, Lehkosuo pohti ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Päästettiin VPS mukaan vähän kuin omalla maalilla ja sen jälkeen oli meiltä heikko hetki ja vaasalaiset olivat kenttätapahtumissa parempia.

Hongallakin oli ottelussa omat paikkansa toisella puoliajalla mennä itse johtoon uudestaan VPS:n tasoituksen jälkeen ja lopussa myös paikat tasoittaa ottelu.

– Meillä oli 2-3 läpiajoa, missä oltiin veskarin kanssa nokikkain, mutta niistä ei saatu sisään. Vaasa on hyvä joukkue ja paikat pitää käyttää. He olivat paljon tehokkaampia kuin me.

Honka on kahden peräkkäisen tappion seurauksena jämähtänyt sarjan seitsemännelle sijalle. Ero mitalisijoihin on venynyt jo kahdeksaan pisteeseen. Honka pelaa seuraavan pelin jo perjantaina FC Lahtea vastaan.