AC Oulu otti sunnuntaina 2-0-voiton Joensuun JIPPO:sta Miesten Ykkösessä Joonas Sohlon ja Joni Mäkelän maaleilla. AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen sitkeää vastustajaa vastaan.

– Puolustuspeli toimi todella hyvin läpi ottelun – laskujeni mukaan Jippo ei saanut ainuttakaan maalintekotilannetta. Hyökkäyspeli oli tahmeaa ja syöttöharhoja tuli liikaa. Täytyy muistaa, että Jippo tuli tuhoamaan meidän peliä ja silloin lihamuurin murtaminen on vaikeaa. Pääsimme helposti tiettyyn pisteeseen saakka, mutta sitten tuli vaikeaa. Toisen jakson edetessä myös hyökkäyspeli parani, Malinen kertoi joukkueen kotisivuilla.

Nykyisellä sarjajärjestelmällä vain Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja karsijanpaikkoja ei ole. RoPS on karannut jo käytännössä varmaksi voittajaksi – 16 pisteen ero, kun 21 pistettä enää jaossa -, mutta Malinen vakuuttaa, että muistakin kärkisijoista taistellaan tosissaan

– Meidän selkeä urheilullinen tavoite on olla toisia tässä sarjassa. Meillä on nuori kehittyvä joukkue, joten ei tässä missään tapauksessa aleta lepäämään laakereilla. Joka päivä teemme töitä tulevaisuutta ajatellen.