Mixu Paatelainen nimesi maanantaina 24 pelaajan ryhmän, joka pelaa MM-karsintaottelun viikon päästä perjantaina Ranskaa vastaan ja sitä seuraavana tiistaina ystävyysottelun EM-kisoissa mukana ollutta Tshekkiä vastaan.

Katso koko nimetty ryhmä tästä.

MM-karsintalohkon muut maat ovat Espanjan, Valko-Venäjä ja Georgia. Vain yksi jatkaa suoraan kisoihin ja kahdeksan parasta lohkokakkosta yhdeksästä lohkosta pääsee jatkokarsintaan.

Mixu on innoissaan siitä, kuinka useat suomalaiset ovat viime aikoina tehneet profiilinnoston seuratasolla.

– Viime aikoina on tullut paljon positiivisia asioita. Esimerkiksi Niklas Moisanderin siirto Ajaxiin, Juhani Ojalan murtautuminen Young Boysin avaukseen, Jere Urosen hyvät pelit Ruotsissa, Alex Ringin maali ja vastuu, Roman Eremenkon maalivire ja Petri Pasasen seurasiirto. Nämä ovat kaikki isoja asioita suomalaiselle jalkapalloilulle, Mixu pohti Palloliiton sivuilla.

Mixun mukaan Huuhkaja-lauma on kuitenkin vielä kokematon, jos ajatellaan kansainvälisellä tasolla menestyviä maajoukkueita. Virallinen tavoitehan on saada kisapaikka seuraavissa, vuoden 2016 EM-kisoihin tähtäävissä karsinnoissa.

– Joukkue on suurin piirtein sama kuin aikaisemminkin. Mukana on kuitenkin paljon kokemattomia pelaajia, jotka ovat pelanneet alle kymmenen A-maaottelua. Kun katsoo niitä maita, jotka menevät lopputurnauksiin, niin keskimäärin maaotteluita pelaajille on yli 30.

Lyö Betssonille 25 euron riskitön ensiveto! Nappaa myös 100 euron bonus!
Jos riskitön veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!