Arsenalin suomalais-englantilainen laitapuolustaja Carl Jenkinson aloitti juuri toisen kautensa lontoolaisseurassa. Mies siirtyi viime kesänä Englannin kolmossarjatasolta liigaan ja hänet heitettiin monesti liian hankaliin tilanteisiin joukkueen runsaiden loukkaantumisten vuoksi ja suoritukset ailahtelivat erittäin paljon.

Yksi karmeimpia muistoja on alkukauden 2-8-tappio Manchester Unitedille. Karmean puolustusesityksen päälle mies ajettiin kentältä ulos kahden ruman taklauksen jälkeen.

– Se päivä Old Traffordilla oli hankala minulle ja hankala koko seuralle. Se ei ollut mukavaa, mutta uskon oppineeni siitä pelistä paljon, Jenkinson kertoi Arsenalin kotisivuilla.

Nyt mies sanoo, että tuntee Arsenalin jo omaksi seurakseen, kun on ollut kokonaisen kauden seurassa ja päässyt harjoittelemaan joukkueen kanssa kokonaisen kesän ajan sen päälle.

– Se on aivan luonnollista – mitä pidempään seurassa olet, sitä enemmän se tuntuu kodilta. Kun tulin tänne viime vuonna, olin tunnekuohussa kaikesta.

– Tänä vuonna tunnen jo kuuluvani kalustoon. Tunnen itseni luottavaiseksi ja olen iloinen siitä, mihin pisteeseen asiat ovat edenneet, ja toivottavasti kehitys jatkuu samanlaisena tästäkin eteenpäin.

Ei maaliakaan omiin

Jenkinson on pelannut täydet minuutit kolmessa pelissä oikean puolustajan paikalla. Pelipaikan ykkösmies ranskalainen Bacary Sagna on vieläkin toipilaana toukokuun alun jalkamurtuman seurauksena ja Jenkinson on käyttänyt tilaisuutensa hyväkseen – joukkue ei ole vielä päästänyt maaliakaan Valioliigassa.

– Haluan olla tarpeeksi hyvä, että voin piirtää jälkeni tämän seuran historiaan. Tavoitteeni on pelata koko urani tässä seurassa.

– En ole tyytyväinen ennen kuin olen varma aloittaja jokaikinen viikko. Minulla on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta olen kehittynyt runsaasti jalkapalloilijana ensimmäisenä Arsenal-vuotenani.

Jenkinson on edustanut Suomea alle 21-vuotiaissa, mutta ei ole halunnut vastata A-maajoukkuekutsuun. Jenkinson on kelvollinen myös edustamaan Englantia.