Veikkausliiga menetti elokuun lopussa jälleen yhden tähdistään maailmalle, kun TPS:n keskikentän sielu Toni Kolehmainen siirtyi Norjan liigaan Hönefossin joukkueeseen.

Joukkueessa pelaa entuudestaan jo yksi suomalainen – kymppipaikalla viihtyvä Riku Riski, joka on ollut joukkueen kantavia voimia ja johtaa seuran sisäistä maalipörssiä yhdeksällä osumallaan.

Ennen maaottelutaukoa Kolehmainen debytoi Norjan pääsarjassa, kun hän pääsi kentälle Aalesundia vastaan. Mies pelasi noin puoli tunti 0-2-tappioon päättyneessä ottelussa. Kolehmaisen tavoite on vähitellen kasvattaa asemaansa joukkueensa.

Toni Kolehmainen, miten sopeutuminen seuraan on alkanut?

Oli hyvä saada eka peli alta pois. Tarkoitus oli päästä mahdollisimman nopeasti kiinni norjalaiseen rytmiin ja ennen kaikkea Hönefossin taktiikkasysteemeihin ja harjoituksiin.

Tempo on vähän kovempi, mitä Suomessa. Aikaa ja tilaa vähemmän, mutta muuten samanlaista hommaa se oli sielläkin. Lähdetään hakemaan nyt enemmän ja enemmän vastuuta.

Millainen on roolisi joukkueen kenttäryhmityksessä?

Se oli hieman erilainen kuin TPS:ssä. Kerkesin olla vähän aikaa vasemmalla vapaassa roolissa ja sitten kun tuli lisää vaihtoja, niin siirryin keskelle. Vähän ylemmäksi kuin TPS:ssä, mutta kuitenkin suht sielläpäin kenttää.

Oliko mielessäsi koko ajan, että siirto on vielä mahdollinen kesken Veikkausliigakauden?

Alusta asti oli suunnitelmissa, että siirtyisin kesän aikana. Ehdin kuitenkin jo keskittyä täysillä siihen, että pelaan loppukauden Tepsissä.

Vasta pari päivää ennen kuin siirtoikkuna meni kiinni tuli yhteydenotto Norjasta ja siinäkin oltiin vielä aika kaukana. Lopulta asiat etenivät kuitenkin nopeasti ja siirto oli mahdollinen.

Pelaa Hönefoss-Viking Betsafelle 50 euron riskitön veto kertoimilla: 2,70 – 3,35 – 2,55
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!
Auttaako sopeutumiseesi se, että joukkueessa on toinenkin suomalainen?

Se helpottaa kaikessa. Varsinkin käytännön asioissa alussa, että miten eri jutut hoidetaan. Ja kun joukkuekaverit puhuvat keskenään Norjaa niin voin kysyä Rikulta, mikä on homman nimi.

Valmentaja puhuu kuitenkin aina englantia. Siinä mielessä hyvä, että ei tarvitse norjaa opetella.

Kuinka ruotsin kieli yleisesti sinulta sujuu?

Lite bara. Ei ole täydellinen, mutta jonkun verran ymmärrän ja pari läppää pystyn heittämään.

Kuinka summaisit TPS-aikaasi, oliko se juuri sellainen etappi, mitä olit alunperinkin miettinyt?

Oikeastaan aikalailla sitä mitä alunperin haettiin. Se oli loistava pätkä uralla ja viihdyin Turussa tosi hyvin.

Miten oma roolisi kentällä on muuttunut vuosien saatossa?

Nyt ehkä ollaan alempana kuin joskus aikaisemmin, mutta sama idea on pelissä. Olen hyökkäävä pelaaja ja yritän rakentaa hyökkäyksiä vähän alempaa. Rooli keskikentän pohjalla on iskostunut minuun.

Oletko ajatellut, mikä on mahdollinen seuraava askel Norjasta eteenpäin?

En ole ehtinyt sitä miettiä. Nyt on tarkoitus päästä talon tavoille siellä. Aika näyttää. En ole älyttömän suunnitelmallinen ihminen eli päivä kerrallaan mennään. Sopimus Norjassa on kolme ja puoli vuotta eli aikaa riittää.

Onko leipä leveämpi Norjassa?

Jos ennen sai leivän päälle juustoa, niin nyt saa juustoa ja makkaraa. Ei niissä hirveitä eroja ole. Ihan silleen, että pärjää.

Haastattelu: Kai Lintinen

Pelaa Hönefoss-Viking Betsafelle 50 euron riskitön veto kertoimilla: 2,70 – 3,35 – 2,55
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!