Huuhkajien keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen etsi viime kauden päätteeksi uutta seuraa ulkomailta, mutta päätti lopulta sitoutua loppukaudeksi HJK:n paitaan heinäkuussa. Väyrynen oli ollut joukkueen harjoitusringissä kuntoa ylläpitämässä jo loppukevään ja alkukesän ajan.

Pelaa Suomi-Ranska Betsafelle 50 euron riskitön veto kertoimilla: 6,15 – 3,75 – 1,51
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

Väyrynen oli jätetty kesän alun maaotteluista pois, koska miehellä ei ollut seuraa eikä pelituntumaa, mutta loppukesästä mies nousi jälleen rinkiin ensin elokuun Pohjois-Irlanti-kamppailuun ja nyt myös MM-karsintaryhmään. SuomiFutis-sivusto jututti miestä, kun maajoukkue kokoontui Suomeen ennen perjantaina pelattavaa Ranska-ottelua.

Mika, millainen olotila on juuri ennen uusien MM-karsintojen alkua?

HJK:n kanssa joukkuepeli on ruvennut kulkemaan ja itsekin on saanut onnistumisia. Toivottavasti se palvelee näitäkin pelejä. Hyvä, että olen saanut pelejä alle.

Millaiselta on Veikkausliigan vauhti tuntunut pitkän ulkomaan kiertueen jälkeen?

Ensinnäkin tärkeää on ollut, että olen päässyt pelaamaan. Meillä on hyvä meininki ja ollaan saatu hyviä europelejä alle.

Tietenkin, jos vertaa, mitä vauhti oli esimerkiksi Bilbaota vastaan, niin liigassa saa enemmän tilaa ja aikaa. Toisaalta, se lähtee aina itsestä minkälaisen vauhdin saa päälle.

HJK:lla on viimeiset ottelut menneet paremmin pienen laman jälkeen. Mitä ajatuksia loppukausi herättää?

Saatiin viime viikonloppuna todella tärkeä voitto TPS:stä Turussa. Jätettiin ne kolmen pisteen päähän ja FC Inter pysyi näköpiirissä. Meillä on ainoastaan yksi tavoite liigassa – voittaa kaikki yhdeksän jäljellä olevaa peliä.

Sopimuksessasi oli pykälä, että voit lähteä ulkomaille vielä elokuun aikana, jos sopiva tarjous tulee vastaan. Jäit HJK:hon. Oliko sinulla minkäänlaisia virityksiä ulkomaille siirtoikkunan loppuhetkillä?

Minulla oli muutama vaihtoehto lähteä johonkin, mutta ne eivät olleet sellaisia kuin olisi toivonut. Katsoin parhaimmaksi pelata täällä kauden loppuun ja taistella HJK:n paidassa Suomen mestaruudesta.

Pelaa Suomi-Ranska Betsafelle 50 euron riskitön veto kertoimilla: 6,15 – 3,75 – 1,51
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

Huuhkajat pelaa huippukovassa MM-karsintalohkossa ja avauspelissä tulee vastaan Ranska. Mitä aseita mielestäsi Huuhkajilla on Ranskaa vastaan?

Aina kun pelataan, niin pitää joukkueena onnistua. Se on meidän vahvuus ja heikkous. Kaiken pitää loksahtaa kohdalleen. Viime peleissä on ollut hyvää hyökkäyspeliä ja on tullut maaleja, mutta puolustuspelaamisessa on ollut petrattavaa.

Kun vastaan tulee yksi Euroopan huippumaista, niin kaiken pitää natsata pelissä. Ihan rohkeasti lähdetään pelaamaan omaa peliämme. Käytiin treeneissä läpi, että samalla tavalla ne ranskalaisetkin juoksee pallon perässä kuin kaikki muutkin.

Onko karsintojen avauspeli paras paikka iskeä Ranskan kaltaiseen joukkueeseen?

Hyvä alku karsintoihin on kaiken a ja o. Saatiin kotipeli ja iso maa heti alkuun. Meillä on hyviä muistoja niistä, mm. Saksaa vastaan, ja toivottavasti pystytään jatkamaan perinnettä.

Nyt on hyvä hetki kohdata Ranska. Siellä on ollut muutosta, ja kaikki palaset eivät ole vielä täysin kohdallaan. Kotipelit pitää karsinnoissa pystyä hoitamaan ja näistä peleistä pistesaalis yleensä suurimmaksi osaksi muodostuu. Se on meidän tavoite näissäkin karsinnoissa.

Oletko ehtinyt millään tavalla tutustua Ranskan tämän hetkiseen pelaajaryhmään

Nimet ovat tuttuja, mitä siellä on pyörinyt, mutta en ole lopullista listaa nähnyt. (Pelikiellossa oleva) Samir Nasri on heille iso puute. Hän on maailmanluokan pelaaja ja ollut hyvä Manchester Cityssä.

Heillä on joka tapauksessa nälkäisiä jätkiä. Vielä kun on uusi valmentaja ruorissa, niin kaikki haluavat näyttää olevansa paikkansa arvoisia.

Haastattelu: Kai Lintinen

Pelaa Suomi-Ranska Betsafelle 50 euron riskitön veto kertoimilla: 6,15 – 3,75 – 1,51
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!