FC Lahti voitti perjantaina Vaasan Palloseuran vieraskentällä maalein 3-1. Lahtelaisten kamerunilaishyökkääjä Ariel Ngueukam oli jälleen hyvällä pelipäällä ja iski kaksi täysosumaa vaasalaisten verkkoon.

Ngueukam on ehtinyt pelata Lahdessa vain kolme ottelua, mutta maalitilasto näyttää jo viittä onnistumista. Alkukauden 23-vuotias maalitykki pelasi Ykkösessä Joensuun Jipon riveissä, missä mies osoitti myös terävää maalivainua iskemällä 11 maalia.

– Odotukset häntä kohtaan olivat kyllä korkealla, mutta onhan hän ylittänyt jo kaikki villeimmätkin odotukset. Ensimmäisen puoliajan hän oli täysin Vepsun toppareiden hanskassa, ja näytti jo siltä, että tänään on vaikeaa. Mutta ”Tuco” ja koko joukkue paransivat toiselle puoliajalle, päävalmentaja Tommi Kautonen kehuu Veikkausliigan nettisivuilla.

Jippo olisi halunnut ptää Ykkösen maalipörssin kärkinimen riveissään, mutta pelimiehen sopimuksessa oli liigapykälä, joka mahdollisti siirron. Jos Ngueukam jatkaa samanlaisia otteita, myös FC Lahti saa taistella tosissaan pitääkseen maalisylkijän Kuhnureissa.