Skotlannin Valioliigan Hibernianissa pelaava Shefki Kuqi janoaa lisää peliaikaa. Peliyhtiö Unibetin jalkapalloasiantuntija Kuqi kommentoi myös Sixten Boströmin siirtymistä entisen seuransa HJK:n päävalmentajaksi.

Kuqin Hibernian kaatoi lauantaina Motherwellin 0-4. Shefki ei saanut ottelussa peliminuutteja vyölleen. Maanantain keskustelu managerin kanssa antoi kuitenkin suuntaa tulevasta.

– Juttelin managerimme kanssa eilen, ja hän sanoi, että pari viimeistä viikkoa treeneissä ovat olleet minulta hyviä. Hän uskoo mun olevan nyt siinä kunnossa, missä haluan olla. Olen samaa mieltä, mutta nyt tarvitsen vain pelejä, kunto ei muuten tästä parane, ”Sheriffi” kertoo Unibetin tiedotteessa.

– Vaikka treenaat kuinka hyvin, on pakko saada myös pelejä. Hän sanoi tietävänsä, etten ole tullut tänne istumaan penkillä, ja olin jo Motherwell-pelissä lähellä aloitusta.

Hibernian hyvä kauden aloitus on vaikuttanut olennaisesti Kuqin rooliin. Joukkue on sarjassa toisena, eikä manageri Pat Fenlonilla ole ollut tapana vaihtaa voittavaa joukkuettaan.

– Hän ei ole hirveästi muuttanut avausta sen jälkeen, kun olen tullut tänne. Jollei loukkaantumisia oteta huomioon, niin oikeastaan on tullut vain yksi vaihto peruskokoonpanoon, eli mies ei juuri vaihda jengiä. Meillä on käynyt tuuriakin viime peleissä. Tuomareiden virheet ovat suosineet meitä ja vastustajat ovat missanneet tilanteita.

– Mutta tilanteet muuttuvat äkkiä, ja tiedän, että kun saan ensimmäisen pelin alle, pelejä tulee sen jälkeen suhtkoht paljon. Toivottavasti se tapahtuu jo tällä viikolla, Kuqi sanoo luottavaisena syksyisestä Skotlannista.

”Klubin menestys tärkeää Suomi-futikselle”

Hyökkääjä toivoo entisen seuransa HJK:n valmentajanvaihdoksen tuovan lisäpotkua joukkueen eurohaaveille.

– Sixten Boström on varmasti aika hyvä vaihtoehto. Hän tuntee kaikki suomalaiset pelaajat, ja pärjäsi hyvin Ruotsissa, missä on parempi taso. Toivottavasti Boström pystyy tuomaan kokemusta sieltä myös HJK:n avuksi. Klubin pääsy pitkälle Euroopassa olisi tosi tärkeää koko Suomi-futiksen kiinnostavuuden kannalta. Klubi on ollut Suomessa ylivoimainen, mutta parhaiden pelaajien lähtö joka vuosi tekee euromenestyksen hankalaksi.

– Ja onnittelut tietysti jätkille mestaruudesta! hyökkääjälegenda päättää.