HJK ilmoitti tiistaina merkittävästä sopimuksesta, kun Mikael Forssell, 31, allekirjoitti joukkueen kanssa kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

Forssell pelasi HJK-paidassa viimeksi vuonna 1998. Maalitykin palveluksille oli kysyntää myös ulkomailla, mutta kotimaisten kenttien kutsu pyyhki pöydältä muut tarjoukset.

– Ulkomaat olivat olleet minulle oikeastaan aina automaattisesti ajatuksissa, mutta kesän aikana mieleen hiipi ajatus, että HJK on myös erinomainen vaihtoehto. Joukkueessa oli todella hyvä tekemisen meininki, harjoitukset ja kaikki muut joukkueen ympärillä olevat puitteet olivat erinomaiset, Forssell kertoo seuran verkkosivuilla.

– Minulle tuli todella paljon sopimustarjouksia ympäri Eurooppaa, mutta suunnilleen samaan aikaan minulle ja seuran johdolle tuli mieleen ajatuksia paluusta HJK:hon.

Forssell harjoitteli toukokuisen polvioperaation jälkeen seuran mukana säännöllisesti ja on löytänyt jälleen huippukuntonsa.

– Olen ollut jo reilumman aikaa täydessä kunnossa. Olen pystynyt harjoittelemaan täysillä jokaisen treenin. Paikat ovat myös tottuneet nopeasti tekonurmialustalla harjoitteluun. Se on kuitenkin minulle ollut tuntemattomampi pelialusta pitkään, mutta nyt sen kanssa ei ole enää ongelmia, Forssell sanoo.

”Suomen mestaruus tärkeä tavoite”

”Miklu” on pelannut uransa aikana useissa kovatasoisissa seuroissa. Tehokkaimmalla valioliigakaudellaan 2003-2004 hän viimeisteli Birminghamin paidassa peräti 17 maalia. Viime kaudella mies vietti aikaa Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Leedsin riveissä.

Forssell ei ole hukannut nöyryyttään vuosien aikana.

– Minulle lähtökohta on aina ollut se, että jokaisen pelaajan pitää ansaita peliaikansa jokapäiväisessä tekemisessä. Tulen uuteen, rakentuvaan joukkueeseen haastajana, kuten kaikki muutkin nyt kun valmentaja ja haasteet ovat uudet. Pitkä talvitreenaaminen on mahdollisuus näyttää. Henkilökohtaisesti minulle tärkeä tavoite on Suomen mestaruus.

Vuoden 2012 kolikkopelioperaattori 7red tarjoaa 7€ ILMAISRAHAA!
Ei vaadi omaa talletusta! Voitoilla ei kierrätysvaatimusta! Nappaa oma ilmaisraha heti!